Siófok  16.1  •  4.6 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  15.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.1  •  3.5 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  14.1  •  4.8 kn       

Tiszafüred  13.2  •  2.5 kn       

Mályi-tó  15.7  •  2.4 kn       

2024. május 23., csütörtök

Compass regatták az egész szezonban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Mielőtt még belevetnénk magunkat az évvége forgatagába, nézzük át és memorizáljuk a 2013-as Compass regatta-programot, nehogy kimaradjon valami a tervezésnél.

Compass regatták az egész szezonban

2013-ban a Compass regatta-programja már februárban a Budapest Boat Show alkalmával bemutatkozik. A februári promóció aktualitását az adja, hogy a Budapest Boat Show díszvendége Orfű lesz, illetve ha szűkebben fogalmazunk, akkor a Pécsi-tavi vízi sportok. Tekintettel, hogy évek óta a Balaton mellett Orfűn is vannak Compass regatták, így érthető, ha Budapesten egy kifejezetten szárazföldi rendezvényen startol a Compass regatta-program, február 14-én.

Május első hétvégéjén (május 3-5.) Orfűn a Pécsi-tavon már a vitorlások is vízre szállnak a Tókerülőn (www.tokerulo.hu). A harmadik Tókerülő nem csak a modellvitorlások rendezvénye, 2013-tól a Pécsi-tavi vízi sportok évadnyitó regattája is egyben. A modellvitorlázók mellett a vitorlázók, a szörfösök és valamennyi evezős szakág is ezen a hétvégén kezdi a 2013-as szezont.

Május 25-26-án a One Design Trophy (www.odtrophy.hu) második állomásaként, Siófokon kerül megrendezésre a IV. LVE OD Kupa, az OD (one design) nagyhajók hatfutamos pályaversenye. Nyolc OD osztály két külön rendezett pályán, szombaton és vasárnap küzd a Balaton legrangosabb nagyhajós sorozatának májusi fordulóján.

Június első hétvégéjén (június 7-9.) lesz az idei szezonban sikerrel debütált Compass Regatta Hétvége, mely több vitorlásversenyt szervez egy hétvége programjába. A Compass Regatta Hétvége a helyszín tekintetében megújul, 2013-ban Badacsonyba költözik és a tervek szerint minden évben vándorol majd, újabb és újabb balatoni kikötőkbe. A Compass Regatta Hétvégét tartalommal az V. Surgicare Orvos-Gyógyszerész Kupa (www.orvosgyogyszereszkupa.hu), a III. Fritz Segel Tour nyílt nagyhajós túraverseny, V. Mackó Classic oldtimer regatta és a IV. Compass RC Regatta modellvitorlás verseny tölti meg.

Hagyományosan a nyári ítélkezési szünet az Ügyvéd Kupával (www.ugyvedkupa.hu) kezdődik, 2013-ban nyolcadszor! Július 12-14-én, a most már Somogy megyéhez tartozó Balatonvilágoson, a Club Aligában lesz a VIII. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa, az ügyvédek egyik legnagyobb sport-társasági eseménye, amely a vitorlázók részéről is számon tartott és kedvelt regattának minősül.

Augusztus 3-án Balatonbogláron a BAHART kikötőben lesz a XVIII. International Kupa – Karsai Lajos Emlékverseny. Másnap augusztus 4-én vasárnap rendezzük a II. Eurakvilo Regattát, a gyógyult gyerekek élményterápiás vitorlásversenyét.

Augusztus végén ismét Orfű kerül előtérbe, augusztus 30-tól, szeptember 1-ig Vitorlás Napok (www.vitorlasnapok.hu) lesznek a Pécsi-tavon, vitorlás, szörf és modellvitorlás futamok sokaságát felvonultatva. Az Orfűn valaha vitorlázók nosztalgiatalálkozója évről évre nagyobb flottákat vonz az Orfűi Vitorlás Klub pécsi-tavi kikötőjébe.

Mielőtt véget érne a nyári vakáció, szeptember 6-án pénteken kezdetét veszi a VIII. Közmű és Épületgépész Kupa (www.kozmukupa.hu), a víz, gáz, villamos és hulladékgazdálkodási szektorok valamint az épületgépészek szakmai regattája. A verseny 2013-ban is a kenesei Balatonfői Yacht Clubból rajtol mindkét versenynapon. Természetesen jövőre is lesz pénteken szakmai nap az épületgépészek szervezésében.

Hagyományosan a Compass vitorlás szezont és a balatoni vitorlázást is november 2-án, a kenesei (BFYC) VII. Dér Kupával zárjuk. A novemberi rendezvény egyben a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat utolsó 2013-as versenye is. A Dér Kupa ötödik éve egyben a Szélképek című képeskönyv megjelenésének helyszíne is.

Az ideális vitorlázóidőt minden versenyre nem tudjuk garantálni, amit viszont igen, hogy változatos helyszíneken, színvonalas versenyeket rendezünk vízen és parton egyaránt. Hangsúlyt fektetünk a résztvevők kiszolgálására, ellátására. Átlagon felüli álló és mozgóképi közvetítést biztosítunk a regattáknak. A Compass versenyek résztvevői 2013-ban is viszontláthatják legjobb pillanataikat a Szélképek 2013 című kiadványban.

Compass versenynaptár:

2013. május 3-5. III. Tókerülő (Orfű)

2013. május 25-26. IV. LVE OD Kupa (Siófok)

2013. június 7-9. II. Compass Regatta Hétvége (Badacsony)

2013. július 12-14. VIII. Ügyvéd Kupa Nagyhajós Regatta (Balatonvilágos, Club Aliga)

2013. augusztus 3. XVIII. International Kupa – Karsai Lajos Emlékverseny (Balatonboglár)

2013. augusztus 4. II. Eurakvilo Regatta (Balatonboglár)

2013. augusztus 30-1. V. Vitorlás Napok (Orfű)

2013. szeptember 6-8. VIII. Közmű és Épületgépész Kupa (Balatonkenese, BFYC)

2013. november 2. VII. Dér Kupa (Balatonkenese, BFYC)

Januártól Somogyhoz tartozik Balatonvilágos Előző

Januártól Somogyhoz tartozik Balatonvilágos

Balatoni fürdőzéssel köszöntik az új évet Szigligeten Következő

Balatoni fürdőzéssel köszöntik az új évet Szigligeten