Siófok  5.5  •  14.9 kn       

Keszthely  14.9  •  11 kn       

Balatonfüred  5.2  •  15.6 kn       

Balatonboglár  5.5  •  16.1 kn       

Orfű  14  •  9 kn       

Velencei-tó  9.3  •  19.9 kn       

Tiszafüred  11.1  •  17.3 kn       

Mályi-tó  10.2  •  12.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

A részvételről szóló döntés felelőssége a kormányosé

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Tekintettel a jelenlegi időjárási előrejelzésekre, amelyek a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtjának időpontjára illetve a verseny tartamára egy erős hidegfront hatására erős, viharos szelet prognosztizálnak, ...

A részvételről szóló döntés felelőssége a kormányosé

... a Versenyvezetőség és a verseny biztonságát felügyelő Verseny Koordinációs Központ vezetője az alábbiakra hívja fel minden versenyző és résztvevő figyelmét.

Minden kormányos (felelős személy) átgondolt DÖNTÉSE ÉS FELELŐSSÉGE kell, hogy legyen annak megítélése, hogy az adott (várható) időjárási körülmények között a hajó személyzete és felkészültsége illetve a hajó műszaki  állapota megfelelő-e  a 48. Kékszalag Erste World Nagydíjon való részvételre.

A Versenyvezetőség és Verseny Koordinációs Központ vezetője mindent megtesz, hogy a verseny a lehető legnagyobb biztonsággal lebonyolítható legyen. Abban az esetben, ha extra időjárási körülmények miatt a versenyzők illetve a hajók biztonsága nagy mértékben veszélyeztetett, úgy a Versenykiírásban illetve a Versenyutasításban foglaltak szerint járnak el.


Tájékoztatásul a Versenykiírás vonatkozó pontjai:

8.2. Rajthalasztás 
A versenyrendezőség a hajók épségét veszélyeztető viharos időjárás vagy egyéb okokból jogosult a rajt halasztására.

10. A verseny félbeszakítása
A versenyrendezőség vihar esetén sem szakítja félbe a versenyt, kizárólag a Vízirendészet utasítására. Minden hajó felelős személye EGYÉNILEG viseli a verseny feladásának vagy folytatásának felelősségét

Biztonságos vitorlázás a Kékszalagon Előző

Biztonságos vitorlázás a Kékszalagon

Erős szeles versenyünk lesz Következő

Erős szeles versenyünk lesz