Siófok  22.2  •  11.6 kn       

Keszthely  20.9  •  10 kn       

Balatonfüred  21.9  •  8.7 kn       

Balatonboglár  22  •  12.3 kn       

Orfű  22  •  7 kn       

Velencei-tó  21.1  •  9.2 kn       

Tiszafüred  20  •  5.9 kn       

Mályi-tó  22.9  •  5 kn       

2024. július 23., kedd

Ilyen gyors Kékpántlika a verseny történetében még nem volt!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az előző éjszakai zuhogó esős és viharos szeles Kékszalagból a szél fele maradt meg, a felhőkből pedig szinte semmi, így szombaton délelőtt másfél órányi halasztás után gyönyörű időben rajtolhatott a 7. Kékpántlika – Microsoft Nagydíj.

Ilyen gyors Kékpántlika a verseny történetében még nem volt!

Öt hajóosztályban 92 hajó nevezett be a versenyre. A szokásos pálya: Balatonfüred – öreg Tihany – Hajógyári-Öböl – Balatonfüred móló közötti háromszögön ezúttal a halasztás miatt inkább a nagyon kis szélben megszokott méretű volt, így a leggyorsabbak alig több, mint 40 perc alatt körberohantak. Az észak-északkeleti szélben hátszeles szakasszal kezdődött a verseny, majd Tihanytól cirkálni kellett a következő bójához. Az utolsó menet a befutó felé pedig egy futtatott száguldás lett, amelyet azonban izgalmassá tett a part alatt gyakran kihagyó, pöffös szél, amely olykor nagy előnyöket is képes volt elolvasztani, vagy kicsiket megnövelni.

A leggyorsabb osztályban a 420-asok között kezdetben a lányok vezettek, de Kende Lilit és Sándor Hannát a cirkálószakaszon megelőzte a Polgár Lukács – Rácz Levente kettős. Csaknem a célig jelentősen vezetttek, ám az utolsó két-háromszáz méteren a lányok csaknem utolérték őket.

A Varga Dániellel az élen befutó Laser Radial győztesek megelőzték a 420 mezőny végét, és az utolsó kettőt a Laser 4.7 osztály legjobbja Galgóczy Tamás is megverte.

Itt lány lett a második, a BYC-es Róka Bianka személyében, a Cadetoknál pedig a győztes hajóban kormányzott lány. Molnár Zsófia Helka, akinek Barts Valér volt a mancsaftja.

Az Optimisteseknél a tihanyi bójánál biztos előnnyel fordult egy kislány, aki életében először vezettet versenyen, hisz nem rég vitorlázik. Hogy mégis honnan a tehetség, amely azonnal felszínre tör? Litkey Jankának hívják, Zsolt a büszke apa pedig edzőként nézhette, ahogy a sárga hajó a többi Optimist előtt ér a tihanyi bójához.

Persze a cirkáláskor már legyőzték őt a rutinosabb versenyzők és nem utoló sorban az ellenfelek kilói. Optimist osztályban a kerekedi  Nagy Botond ért elsőként a célvonalra a serdülők, és Goldfinger Dárió az ifjúságiak közül.

Galéria Szekeres Lászó képeiből
A díjkiosztóról

Letöltés:
kekpantlika2014_abszolut_0712_1747.pdf
kekpantlika2014_osztalyonkent_0712_1747.pdf

A hiányzó láncszem: Laser Pico Flottabajnokság "még nem profiknak" Előző

A hiányzó láncszem: Laser Pico Flottabajnokság "még nem profiknak"

MVM 470 Ranglistaverseny, 49er Grand Prix-re és D-One nemzetközi verseny Füreden Következő

MVM 470 Ranglistaverseny, 49er Grand Prix-re és D-One nemzetközi verseny Füreden