Siófok  12.7  •  2.5 kn       

Keszthely  13.8  •  5 kn       

Balatonfüred  12.4  •  1.7 kn       

Balatonboglár  13.2  •  7.7 kn       

Orfű  14  •  0 kn       

Velencei-tó  13.8  •  6.6 kn       

Tiszafüred  15.1  •  11.4 kn       

Mályi-tó  10.1  •  10.1 kn       

2021. október 22., péntek

Ez volt életem versenye

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Érdi Mária nagyot versenyzett a vitorlázók utolsó európai kvalifikációs viadalán. A korosztályos világ- és Európa-bajnok fiatal tehetség bejutott az éremfutamba Palma de Mallorcán, ezzel olimpiai indulási jogot szerzett.

Ez volt életem versenye

„Igazából még fel se fogtam, hogy mi történt” – kezdte a pénteki versenynap utáni értékelését Érdi Mária. „A felnőtt mezőnyben eddig a legtöbbször lassúnak éreztem magam, ez kötötte le a gondolataimat. De most, Palma de Mallorcán összejött minden, ami egy jó eredményhez kell. Egyik futam jött a másik után, és azt vettem észre, hogy bejutottam a legjobb tízbe” – mondta Érdi.

A hazai vitorlás társadalom a Laser Radial mezőny magyar kitűnőségét elsősorban a jövő olimpikonjaként tartotta számon, sőt, maga Érdi Mária is úgy nyilatkozott, hogy a reális cél számára a tokiói olimpiai részvétel.

„Négy éve vagyok ebben a hajóosztályban, és hihetetlen, hogy sikerült már a riói játékokra kijutnom. Ez volt életem versenye, amelyre jól sikerült a felkészülésem. Andreas Geritzer, az új edzőm sokat segített ezen a versenyen” - tette hozzá az újdonsült olimpiai kvótás.

A Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere szerint csoda történt Palma de Mallorcán. „Egy picit aggódtunk amiatt, hogy Érdi Máriát nem zavarja-e meg az edzőváltás, de nem ez történt. Kihozták a maximumot, így ebben a hajóosztályban is lesz magyar Rióban. Mint ahogy Finndingiben ott lesz Berecz Zsombor, a szörfösöknél pedig Gádorfalvi Áron és Cholnoky Sára szerzett kvótát. Utóbbi versenyző Érdi Máriához hasonlóan újdonsült kvótás, hiszen Cholnoky is Palma de Mallorcán harcolta ki az olimpiai indulási jogot” – mondja Brencsán Ábel.

A versenysport-menedzser beszámolt arról is, hogy Laser Standardben ismét Vadnai Benjamin végzett a legelőkelőbb helyen a három magyar közül, így az ő olimpiai kiutazása biztosnak tűnik, bár öccse Jonatán még a mexikói világbajnokságon legyőzheti. Vadnai Benjaminon kívül testvére Vadnai Jonatán és Tomai Balázs versenyzett ezért az indulási jogért.

Elindult a viharjelzés a Balatonon Előző

Elindult a viharjelzés a Balatonon

Felzárkózik a Tisza-tavi vitorlázás! Következő

Felzárkózik a Tisza-tavi vitorlázás!