Siófok  10.5  •  4.2 kn       

Keszthely  9.9  •  5 kn       

Balatonfüred  10.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  10.5  •  6.4 kn       

Orfű  10  •  4 kn       

Velencei-tó  8.3  •  3.4 kn       

Tiszafüred  7.2  •  4.7 kn       

Mályi-tó  7.9  •  4.6 kn       

2024. április 19., péntek

Estély Siófokon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A nyitás politikájának újabb állomása volt, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség megszokott társasági eseményét, a Vitorlás Estélyt az idei esztendőben Siófokon tartotta a Vértes Konferencia és Wellness Hotelben.

Estély Siófokon

Csaknem napra pontosan egy évvel ezelőtt választották a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének Dr. Kollár Lajos érsebész professzort, aki megnyitó beszédében értékelte az elmúlt időszak szövetségi működését. Elmondta, örül annak, hogy elnöki programjának több kulcsfontosságú eleme a megvalósulás útjára lépett. Az elnök büszkén tájékoztatta a résztvevőket, az elmúlt időszak egyik fontos eredményéről nevezetesen, hogy Siófok Város és a Balatoni Hajózási Zrt. az MVSZ stratégiai partnerévé vált.

Dr. Balázs Árpád Siófok polgármestere, mint az estély fővédnöke szintén köszöntötte a hotel dísztermében összegyűlt közel 130 résztvevőt. A polgármester megköszönte, hogy a vitorlás szövetség újra felrajzolta saját balatoni térképére Siófokot, a Balaton fővárosát és jövőbemutató együttműködésbe kezdett a Balatoni Hajózási Zrt-vel. Siófok városvezetője nagyon szimpatikus koncepciónak értékelte, hogy a szövetség fontos partnerként tekint a tóparti településekre.

A Magyar Olimpiai Bizottságot Szabó Bence főtitkár képviselte az eseményen. Dr. Halmos Gábor vezérigazgató (Bahart), az estély másik védnöke kollégáival vett részt a rendezvényen. A kistavak közül Orfű önálló asztallal képviselte a baranyai vitorlázást. A BHSE (korábban MAHART) versenyzői mellett nagy létszámban jelentek meg a Nautic osztály képviselői is. A kikötőkből és versenyekről ismerős arcok, öltönyben, nyakkendőben ünnepelték a vitorlázást, a szervezők díjazták a legeredményesebb klubot és az év vitorlázóit. A rendezvény teremtett alkalmat, hogy a Balaton Kupa díjazottai átvegyék az őket illető trófeákat. A szövetség vezetése köszönetet mondott a támogatóknak is, akik az arany, ezüst és bronz fokozatú támogatói elismeréseket vehették át.

Bíztató, hogy néhány év apátiát követően talán kezd helyreállni a szövetség társasági eseményének presztízse, melynek feltétlenül jót tett, hogy Budapest, Füred és Almádi után, idén Siófokon került megrendezésre.

Előnevezési kedvezmény a VI. SurgiCare Orvos- Gyógyszerész Kupára Előző

Előnevezési kedvezmény a VI. SurgiCare Orvos- Gyógyszerész Kupára

Vitorlát bontottak Füreden is Következő

Vitorlát bontottak Füreden is