Siófok  12.2  •  2.1 kn       

Keszthely  12.9  •  7 kn       

Balatonfüred  11.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  12.5  •  8.2 kn       

Orfű  13  •  0 kn       

Velencei-tó  12.6  •  5.7 kn       

Tiszafüred  13.1  •  9.7 kn       

Mályi-tó  11.3  •  10.2 kn       

2021. október 22., péntek

Osztálybeszámolók 2020: Elliott 770

Osztálybeszámolók 2020: Elliott 770

Bár kis késéssel indult a 2020-as vitorlás szezon mégis szerencsésnek tarthatjuk magunkat, hiszen a koronavírus világjárvány ellenére volt lehetőség vitorlázni, lehetett versenyeket rendezni, tulajdonképpen gördülékenyen zajlott le ez a rendkívül speciális esztendő. Az év végén – a nemzetközi versenyek, edzőtáborok mellett - már kevesebb olyan esemény van, amely kimozdíthat minket a szürke mindennapokból, de szerencsére vannak olyan osztálykapitányok, vitorlázók, kollégák a sportágunkban, akik örömmel foglalták össze, hogy mi is történt hajóosztályukban 2020-ban. Sorozatunk folytatásában az Elliott 770 osztály beszámolóját ajánljuk nektek. Az összefoglalóért köszönet Koncz Ádámnak.

Nehéz éven van túl a hazai vitorlássport, bár valójában még így is hálásak lehetünk a sorsnak. Májusban ki fogadott volna arra, hogy 2020-ban megrendezésre kerül a Kékszalag, vagy a Nagyhajós Bajnokságok? Koronavírus ide vagy oda, bőven volt lehetőségünk megmutatni, hogy mit tudunk. Persze érthető módon voltak akik inkább otthon maradtak, de a megrendezett versenyeken nem volt érezhető látványos létszám csökkenés.  

Az Elliott 770 flotta tagjai évről-évre nagyobb hangsúlyt fektetnek a pályaversenyzésre. A 2020-as one design pályaversenyek végül kivétel nélkül megrendezésre kerültek, amin szép számmal jelentek meg a legvidámabb barakk tagjai. A versenyeink egyre kiegyensúlyozottabbak, sokan ünnepelhették első futamgyőzelmüket, dobogós helyeiket.  

A Bajnokság igazi ki-ki meccseket hozott körbeverésekkel, kiélezett küzdelmekkel. 2 futammal a vége előtt még 5 egységnek volt esélye a dobogó legfelső fokára felállni. Ebből 4 hajó egy ponton belül állt! Aki nem hiszi, olvassa el flottatársunk színes-képes-humoros beszámolóját.  

Vigyázat, Spoiler! Végül a Forza nyert a VuvuzElla és a Pegazus előtt. A flotta kiegyensúlyozottságát bizonyítja, hogy az OD-Trophy összetett első két helyezettje végül leszorult a dobogóról.  

Igazi baráti közösség a miénk. Mindenki ismer mindenkit. A vízen és a parton egyaránt parádés a hangulat. Az évet nagyszabású kerti partival búcsúztattuk. Flottakapitányunk csodálatos versbe foglalva adta át a 2019-es év ranglista győztes egységének, az Il Gatto-nak járó vándorkupát. ÉLJEN!  

Az Elliott 770 flotta úgy döntött, hogy 2021-ben a saját kezébe veszi a sorsát és a nyugati medencében rendezi meg a kihelyezett bajnokságát. Balatonszemes vagy Balatonföldvár az úticél. Színvonalas vízi rendezés mellett a méltán híres Elliott-catering újraélesztésére törekszünk. Családias környezetben, saját csocsó-, és ping-pong asztallal, jelentős mértékű hűtő-kapacitás mellett várjuk a régi és új egységeket.      

Az Elliott 770 egy igazán jó választás. One design versenyhajó felhúzható tőkesúllyal, tágas kajüttel a családi túrázáshoz. Gyertek, csatlakozzatok hozzánk! Mi minden segítséget megadunk, hogy hamar felérjetek az élmezőnybe, illetve örömmel tanulunk tőletek. Legrosszabb esetben „csak” jól fogjuk magunkat érezni vitorlázás közben.  

Szöveg: Koncz Ádám

Osztálybeszámolók 2020: NAU330 Előző

Osztálybeszámolók 2020: NAU330

Osztálybeszámolók 2020: Nacra 17 Következő

Osztálybeszámolók 2020: Nacra 17