Siófok  12.2  •  2.7 kn       

Keszthely  12.9  •  7 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  12  •  3.7 kn       

Orfű  11  •  4 kn       

Velencei-tó  11.8  •  7.3 kn       

Tiszafüred  11.7  •  4.3 kn       

Mályi-tó  10.1  •  5.2 kn       

2024. április 19., péntek

Egy született magyar zseni is ott lesz az olimpián

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kruchina Károly, a Magyar Szörf Szövetség alelnöke óriási sikernek tartja, hogy Gádorfalvi Áron a szombaton befejeződött ománi szörf-világbajnokságon biztosította helyét a jövő évi riói olimpián, s ezzel hatodszor szerepel majd ötkarikás játékokon.

Egy született magyar zseni is ott lesz az olimpián

"Elsősorban arra volt szükség az újabb kvótaszerzéshez, hogy egy született zseni legyen. Nagyon kevesen képesek hat olimpiára kijutni" - nyilatkozta az M1 csatornának Kruchina Károly. Hozzátette, hogy ez eddig a magyarok közül csak a hétszeres olimpiai bajnok vívó Gerevich Aladárnak sikerült, s az aktív sportolók közül is csak olyan kiváló versenyzőknek van rá esélyük a jövő évi ötkarikás játékokon, mint például a tőröző Mohamed Aida vagy a kajakos Kammerer Zoltán.

"Gádorfalvi olyan ország versenyzője, amelynek nincs tengerpartja, holott a nagy versenyeket mind tengeren rendezik. Hasonló ez, mint az alpesi síző Miklós Edit kiváló teljesítménye, aki úgy tudja felvenni a versenyt a világ legjobbjaival, hogy Magyarországon nincsenek magas hegyek" - mondta Kruchina Károly. 

Kifejtette, hogy a szövetség költségvetése az elmúlt néhány évben megnégyszereződött, ennek köszönhetően több támogatást tudnak nyújtani Gádorfalvinak és az utánpótlásnak egyaránt. Ezért a szövetség rendkívül hálás a Magyar Olimpiai Bizottságnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának is.

Utassy Loránd szövetségi kapitány elmondta, nagyon jól jött, hogy Gádorfalvi röviddel a világbajnokság előtt 4-5 kilót lefogyott, így gyorsabb tudott lenni.

"Emberfeletti teljesítményt kívánt ez a szereplés, volt olyan futam, hogy Áron görcsöt kapott, mert annyira kihajtotta magát a nagy forróságban, úgy kellett kivenni a vízből" - mondta a szövetségi kapitány, aki elárulta, az erős mezőnyben tíz világbajnok is indult, akik közül Gádorfalvi többet is meg tudott előzni.

Utassy Loránd hozzátette, kiváló eredményének köszönhetően Gádorfalvit meghívták a legjobb 20 versenyzőt felvonultató világkupa versenyre, Abu-Dzabiba.

A 37 éves magyar szörfös 22. lett a vb-n, a kvótát eddig még nem szerzett hat ország képviselőit tekintve teljesítményével harmadikként érdemelte ki a jogot az ötkarikás játékokon való részvételre. A magyar szörfös legutóbb, a 2012-es londoni olimpián huszonötödikként zárt.

A Balatonfüredi Yacht Club rendezheti a Dragon vitorlás hajóosztály Európa-bajnokságát 2018-ban Előző

A Balatonfüredi Yacht Club rendezheti a Dragon vitorlás hajóosztály Európa-bajnokságát 2018-ban

Új tulajdonosa van a balatonlellei BL YachtClubnak Következő

Új tulajdonosa van a balatonlellei BL YachtClubnak