Siófok  5.5  •  13.4 kn       

Keszthely  5.9  •  13 kn       

Balatonfüred  5.2  •  3.5 kn       

Balatonboglár  5.2  •  13.7 kn       

Orfű  •  17 kn       

Velencei-tó  7.2  •  9.3 kn       

Tiszafüred  8.1  •  10.6 kn       

Mályi-tó  9.5  •  11.5 kn       

2024. április 16., kedd

Orfűn május elsején indul a vitorlásszezon!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Orfűi Vízisport Évadnyitó és Tókerülő Modellvitorlás Hétvége programjai május elsején kezdődnek. Pénteken, szombaton és vasárnap a vitorlázásé a főszerep és ezzel együtt átadásra kerül az Orfűi Vitorlás Egyesület megújult telephelye is.

Orfűn május elsején indul a vitorlásszezon!

Május elsején, pénteken a Medvehagyma Regatta futamai 10 és 16 óra között az OVE telep előtti vízterületen rajtolnak, ahol egyméteres modellvitorlások versenyeznek. A versenyt követően Orfűn kerül megrendezésre a Magyar Vitorlás Szövetség Balatonon kívüli vízterületek vitorlás szakmai munkáját koordináló konferenciája a hazai vitorlázható kistavak képviselőinek részvételével.

Szombaton 10 órától indul a vízisport évadnyitó, melynek keretében átadásra kerül a felújított orfűi vitorlástelep. Délben rajtol a tradicionális Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny. A verseny egyedülálló abból a szempontból, hogy gyakorlatilag a modellvitorlázás Kékszalagjának felel meg. A versenyzők, a legkülönbözőbb modellvitorlásokkal bevitorlázzák a teljes Pécsi-tavat. A tókerülés csúcstartója ifj. Csóka László, aki 1:10:43-as idővel címvédője  a regattának. Fél hatkor lesz a pénteki és a szombati modellvitorlás versenyek eredményhirdetése. Hat órakor nyílt modellvitorlás flottagyűlés kezdődik az OVE kikötőben, ahol megalakul a Magyar IOM Osztályszövetség.

Vasárnap a legnagyobb modellvitorlás flotta, a Micro Magic ranglistaversenye lesz Orfűn. A májusi MM verseny az egyik legnépszerűbb regattája a flottának, így feltehetően nagymezőnyű versenyre lehet számítani.

Információk: http://www.tokerulo.hu/

Majthényi Zsombor Emlékverseny 2015 Előző

Majthényi Zsombor Emlékverseny 2015

Majthényi Szabolcs: Mi már szeptemberre koncentrálunk Következő

Majthényi Szabolcs: Mi már szeptemberre koncentrálunk