Siófok  15.5  •  22.5 kn       

Keszthely  14.9  •  18 kn       

Balatonfüred  15.2  •  21.4 kn       

Balatonboglár  15.5  •  22.3 kn       

Orfű  15  •  16 kn       

Velencei-tó  16.1  •  21.3 kn       

Tiszafüred  14.3  •  16.3 kn       

Mályi-tó  15.3  •  15.5 kn       

2024. március 28., csütörtök

Visszapillantó: Compass 2014!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A karácsony és szilveszter közötti időszak hagyományosan a visszatekintések, az élmények felelevenítésének szezonja. Hálás és nosztalgikus feladat végigböngészni az elmúlt 12 hónap történéseit.

Visszapillantó: Compass 2014!

Januárban megállapodást kötött a Magyar Vitorlás Szövetség és a Lárifári Alapítvány karitatív vitorlás események közös szervezéséről. Intenzív munkába kezdett az MVSZ Nagyhajós Bizottsága, napirendre került a Kékszalag előkészítése. A Fonyódi Kormoránok vitorlás egyesületénél új vezetőket választottak. Vadnai Benjamin világbajnok lett Laser radial osztályban.

Februárban Szász Lajos fonyódi vitorlázó barátunkat gyászoltuk. Nyugvópontra került a Kékmadár ügye, Wossala György és a BYC vitája. Megújult a Compass magazin webes megjelenése. Sikeres Budapest Boat Show epizódszereplője volt a Compass stand. Elindultak a találgatások a Sió zsilip nyitása vagy zárva tartása körül. Mérsékelt hisztéria alakult ki a Siófoki Szezonnyitó kontra Füredi Évadnyitó ügyében.

Márciusban aztán megnyitották a Sió zsilipet. Berecz Zsombor második lett Cádizban. Beszámoltunk a tullni hajókiállításról. Új elnökséget választott a Dragon flotta. Hajózhatóvá vált a Sió csatorna. Brencsán Ábelt az MVSZ versenysport menedzserének választották.

Áprilisban elindult a balatoni hajózási szezon. Érdi Mári futamot nyert a világkupán. Elzárták a Sió zsilipet. Véget ért a Téli Kupa modellvitorlás versenysorozat. Elmaradt a Félsziget-kerülő. Vadnai Jonatán ismét Byte világbajnok lett. Orfűn is elindult a vízisport szezon.

Májusban dr. Hajdú Balázst újraválasztották a nemzetközi Finn osztályszövetség élén. Ismét megnyitották a Sió zsilipet. Vészkijáraton távozott a vitorlázás világából az Explorer Group. Berecz Zsombor 9. lett az EB-n. Elindult a balatoni vitorlás szezon. Érdi Mári EB ezüstérmet szerzett. MVSZ közgyűlés volt Balatonfüreden.

Júniusban rendezték a Pünkösdi Regattát és a Csillaghajó EB-t. Ebben a hónapban volt a Nautic bajnokság és fesztivál. Félidejéhez ért a Bahart Regatta versenysorozat. Soponyai Géza 60 éves lett és ezt meg is ünnepelték egy regattával. A Kaáli Intézet nyerte az Orvos Kupa katamarán párbaját.

Júliusban átadták a BYC megújult kikötőjét. Megszerezte 10. VB címét a Majthényi-Domokos páros. Ismét volt egy szuper Kékszalag és Kékpántlika. Litkey Farkas nyerte a J24 OB-t. Dr. Perczel Márta lett a legjobb ügyvéd kormányos.

Augusztusban Érdi Mári és Vadnai Jonatán Laser Radial U17-es világbajnok lett. Beszámoltunk a Regina, Asso, Melges és 8mOD bajnokságokról. Újra teljes körű Dufour képviselet nyílt Magyarországon. 46 hajó indult a Joker-Termoplusz Kupán, a legnagyobb fonyódi regattán. Nacra katamarán nyerte az Alkotmány Kupát. Öt-tó Kupa forduló volt Orfűn.

Szeptemberben Berecz Zsombor olimpiai kvótát szerzett. Varga Lajos nyerte a TBS Nagydíjat. Horváth Zsolt nyerte az egyméteres modellvitorlás bajnokságot. A Doxy nyerte az X-35 bajnokságot. A Csakó Team nyerte a Közmű és Épületgépész Kupát. Beszámoltunk a Dragon Flottabajnokságról.

Októberben volt a Tengeri Bajnokság, melyet a DAK csapata nyert. Józsa Márton és a Wild Joe csapata 4. helyen végzett a Rolex Middle Sea Race-en. Forrai Csaba nyerte a Micro Magic Baranya Bajnokságot. Összetört a P35 Fifty Fifty utód. 50 hajó indult az Őszi Regattán.

Novemberben 82 hajó indult a Balaton utolsó nagyhajós versenyén, a Dér Kupán. Elhunyt Jordán Gábor. Stratégiai megállapodást kötött az MVSZ és az NFM. Elindult a Micro Magic Extreme Sailing Series.

Decemberben Berecz Zsombor és Érdi Mári lettek az Év Vitorlázói. Az MVSZ sajtótájékoztatót tartott Pécsett. Közreadtuk a 2014-es év képsorozatát. Elbúcsúztunk Kovács „Zsiráf” Pétertől. Az MVSZ elnöke értékelte a 2014-es szezont. Összeállt a 2015. évi vitorlás versenynaptár.

J24: a 2014-es évad összetett ranglista első helyezettje a NordTelekom S.T. Előző

J24: a 2014-es évad összetett ranglista első helyezettje a NordTelekom S.T.

A hónap képei 2014 Következő

A hónap képei 2014