Siófok  16  •  17.4 kn       

Keszthely  15.9  •  12 kn       

Balatonfüred  15.7  •  17.4 kn       

Balatonboglár  16.1  •  19.1 kn       

Orfű  15  •  10 kn       

Velencei-tó  15.8  •  10.1 kn       

Tiszafüred  15.5  •  10.5 kn       

Mályi-tó  16  •  9 kn       

2024. március 29., péntek

Drámai fordulatok a III. Magyar Mapei Betonkenu Kupán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Budapesti Műszaki Egyetem csapatának győzelmével zárult III. Magyar Mapei Betonkenu Kupa. A verseny nem volt híján a drámai fordulatoknak: eltört a győri Széchenyi István Egyetem hajója, mégis sikerült a dobogó harmadik helyére felküzdeni magukat.

Drámai fordulatok a III. Magyar Mapei Betonkenu Kupán

Horváth Csaba Olimpiai, világ és Európa-bajnok kenus volt a sportszakmai védnök.

A június 20-án pénteken a Ráckevei Duna-ágon megrendezett, sport és műszaki teljesítményt egyformán követelő verseny célja az iparág népszerűsítése és innovációk ösztönzése révén hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez.

A versenyre szigorú szabályok alapján, betonból készített kenuval nevezhettek a csapatok. A győztesnek járó Kupát a műszaki megoldás ötletessége és a futamokon elért eredmény alapján szakmai zsűri ítélte oda, idén a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kara csapatának.

A csapatok technológiai fejlődése szemmel látható, a kenuk évről-évre könnyebbek, szebbek és egyre jobb a vízfekvésük. A legkönnyebb hajó idén mindössze 59 kilogrammot nyomott.

Eltört a hajójuk, mégsem adták fel!
A győri Széchenyi István Egyetem kenuja eltört szállítás közben. A csapat azonban nem adta fel, egész éjjel dolgoztak és különleges technológiákat alkalmazva újjáépítették a hajót, hogy meglepetésre a harmadik helyen végezzenek. Kitartásukért Sportszerűségi különdíjat vehettek át.

A III. Magyar Mapei Betonkenu Kupa helyezettjei
I. Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar
II. Mapei
III. Széchenyi István Egyetem, Győr

A nap programját betonékszerek divatbemutatója, valamint sárkányhajó és flúgos futam színesítette. Ez utóbbira bármilyen betonból készült úszóalkalmatossággal lehetett nevezni, amely úszik és elbír legalább egy embert. A győztes a SzeBeton repülő formájú beton úszóalkalmatossága lett.

A Kaáli Intézet nyerte az Orvos Kupa párbaját Előző

A Kaáli Intézet nyerte az Orvos Kupa párbaját

Paks Kupa - négy jó futammal Következő

Paks Kupa - négy jó futammal