Siófok  5.5  •  14.9 kn       

Keszthely  14.9  •  11 kn       

Balatonfüred  5.2  •  15.6 kn       

Balatonboglár  5.5  •  16.1 kn       

Orfű  14  •  9 kn       

Velencei-tó  9.3  •  19.9 kn       

Tiszafüred  11.1  •  17.3 kn       

Mályi-tó  10.2  •  12.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

15 éves lány az Év vitorlázója

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Érdi Máriát és Vezér Károlyt választotta 2013 legjobbjainak a vitorlás szövetség. Idén mindketten világbajnokok lettek, de bőven akadt még a legjobb címére esélyes kihívó, főleg a férfi versenyzők között.

15 éves lány az Év vitorlázója

A 15 éves Érdi Mária berobbant a magyar és a nemzetközi élmezőnybe. A komoly felkészülést és versenyzést bő egy éve kezdte, de tehetségével és szorgalmával már az idén csodálatos eredményeket ért el.

Júliusban Laser 4.7 hajóosztályban világ- és Európa-bajnoki ötödik helyezést ért el. A következő hónapban a Byte IIC világbajnokságon női világbajnok lett, és egyben első helyen kvalifikálta magát a 2014-ben következő Ifjúsági Olimpiára. Most pedig - már az MVSZ Elnökség Év Vitorlázója szavazás után - december 8-án az Imperiában a Földközi-tengeren rendezett Byte IIC kontinensviadalon női Európa-bajnoki ezüstérmes lett.

A férfiaknál Vezér Károly az első vitorlázó aki legénységként önállóan kapott magyar Év Vitorlázója díjat.

1996-ban rész vett az Atlantai Oimpián, ugyanabban az évben Soling Európa-bajnoki bronzérmes lett. Háromszoros Soling Európa-bajnok egyszer Gyenese Balázzsal és Mónus Gyulával, két alkalommal Wossala Györggyel és Németh Péterrel.

2013-ban Soling világbajnok lett Balatonalmádiban Litkey Farkassal és Weinhardt Csabával, míg Dragonban Kis-Szölgyémi Ferenccel és Kiss Tamással negyedik lett a világbajnokságon és hetedik a Gold Cup-on.

Érdi Mári ezüstérmes lett a Byte női Európa-bajnokságon Előző

Érdi Mári ezüstérmes lett a Byte női Európa-bajnokságon

 Lapátkerekek hajtják a Balaton új látványosságát Következő

Lapátkerekek hajtják a Balaton új látványosságát