Siófok  18.3  •  6.4 kn       

Keszthely  17.9  •  7 kn       

Balatonfüred  18  •  7.8 kn       

Balatonboglár  18.1  •  6 kn       

Orfű  16  •  7 kn       

Velencei-tó  18.6  •  6.5 kn       

Tiszafüred  19  •  6.3 kn       

Mályi-tó  17.3  •  6 kn       

2024. június 13., csütörtök

A tervezett luxusadó a hajókat is érintheti

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A nemzetgazdasági miniszter nem adott konkrét választ arra a kérdésre, hogy milyen körben kívánják kivetni 2014-től a luxusadót. Találgatni persze lehet, sőt azért ennél többre is lehet következtetni a különböző híradásokból.

A tervezett luxusadó a hajókat is érintheti

Autó, ingatlan, bankbetét és hajó, ezekről hallani a legtöbbet a tervezett adó bevezetése kapcsán. Érthető módon bennünket a hajó érdekel, hiszen nem mindegy milyen döntés születik, minden hajót megadóztatnak az optimisttől egészen az 50 lábas yachtig vagy lesz ésszerű megoldás. Remélhetőleg szakemberek is meghallgatásra kerülnek a jogszabály hajókra vonatkozó részének megalkotása alkalmával. Nem mindegy ugyanis, hogy egy 7 méter hosszú, nagyteljesítményű motorcsónakról beszélünk vagy egy hasonló méretű, minimum 20 éves, egyesületi tulajdonban lévő Soling-ról.

Az is kérdés, hogy egy kizárólag sportcélokat szolgáló Melges 24 vagy J24 luxuscikknek minősül e? Léteznek olyan sportkerékpárok, melyek lényegesen többe kerülnek, mint egy használt J24-es, mégis az adóztatás szempontjából a hajó van nagyobb veszélyben és a célkeresztben. Félő, hogy nem lesz szofisztikált megoldás, a hajó az luxus, legyen az egy öreg Sudár Regatta vagy egy szezononként jelentős karbantartást igénylő, pár százezer forintot érő túrajolle.

2000 után is a déli part avagy a hétvégén Pempő Kupa Előző

2000 után is a déli part avagy a hétvégén Pempő Kupa

Egyméteres OB programja Következő

Egyméteres OB programja