Siófok  8.3  •  4.8 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  •  0.9 kn       

Balatonboglár  8.2  •  2.8 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  7.8  •  6.4 kn       

Tiszafüred  6.7  •  4.8 kn       

Mályi-tó  8.6  •  4.7 kn       

2024. április 20., szombat

Magyarország modellvitorlás VB-t rendez 2017-ben!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

December 4-én érkezett a jó hír, a magyar pályázat bizonyult a legjobbnak és ennek köszönhetően 2017-ben Orfűn, a Pécsi-tavon kerül megrendezésre a modellvitorlázók világbajnoksága.

Magyarország modellvitorlás VB-t rendez 2017-ben!
 
Óriási lehetőség előtt áll a magyar modellvitorlás sport, 1992 és 2009 után ismét Magyarország rendezheti a modellvitorlázók világbajnokságát. A korábbi világversenyek a Fertő-tavon illetve a Balatonon voltak, most Orfű kap egy rendkívüli lehetőséget. Három hajóosztályban, 14 napon keresztül közel száz versenyző részvétele mellett a Pécsi-tó történetének eddigi legrangosabb vitorlás eseménye lesz a világbajnokság. A rendezvényre több mint húsz nemzet versenyzőit várják a Mecsek-hegyhát festői szépségű tórendszeréhez.
 
A legutóbbi ukrajnai világbajnokság, a háborús konfliktus miatt nem úgy sikerült, ahogy azt az egyébként jól felkészült szervezők várták, sokan lemondták a részvételt. Hosszú idő után Orfűn lehet teljes a világbajnoki mezőny. A dinamikusan fejlődő hazai modellvitorlás sport talán a legjobb időpontban kapta a lehetőséget, hogy világverseny házigazdája legyen. Évről évre többen modellvitorláznak a magyar mezőnyben. A vitorlázók egyre inkább érdeklődnek a modellvitorlázás iránt, hiszen kitűnő kiegészítő sport a vitorlás szezonon kívüli időszakban. Orfű számára is kiemelkedő a lehetőség, hiszen a VB véglegesen beírja a kis baranyai települést a modellvitorlás sport nagykönyvébe. A Pécsi-tó 1967-óta tartó történetében most először lesz világbajnokság a közel 13 hektáros vízterületen.
 
A világbajnokság programja szervesen illeszkedik a hagyományos Orfűi Vízi-sport Évadnyitó ünnepséghez és a Tókerülő Modellvitorlás Regattához, melyek a világbajnoki programsorozat részeként kerülnek megrendezésre 2017-ben.
Kenese-Keszthely rekord 2015. - ahogy a főszereplők látták Előző

Kenese-Keszthely rekord 2015. - ahogy a főszereplők látták

Idén is volt Mikulás Kupa Következő

Idén is volt Mikulás Kupa