Siófok  21.1  •  3.6 kn       

Keszthely  18.9  •  9 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.8 kn       

Orfű  21  •  6 kn       

Velencei-tó  21.3  •  4.4 kn       

Tiszafüred  21.2  •  10.6 kn       

Mályi-tó  20.7  •  8.2 kn       

2022. augusztus 08., hétfő

Búcsú a Balatontól

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hatodik éve a Dér Kupával búcsúznak a nagyhajós vitorlázók a Balatontól. Hatodik éve november első szombati napján ér véget a balatoni nagyhajós vitorlás szezon.

Búcsú a Balatontól

November 3-án, szombaton, Balatonkenesén a Balatonfői Yacht Club előtti vízterületen, 11 órakor rajtol a VI. Presenta Dér Kupa és El Yacht Nagydíj. A szervezők eredetileg a nyugati Balaton évadzáró regattájaként hívták életre a Dér Kupát és egészen 2010-ig Balatonlelle adott otthont a szezon végpontjaként rendezett vitorlás eseménynek. A BL Apartments & Yachtclub bezárását és felszámolását követően költözött a verseny a Balatonfői Yacht Clubba, Balatonkenesére. Már a nyugati medencében is nagyon népszerű volt a verseny, hiszen egészen a kezdetektől 60 hajós mezőnyök versenyeztek a novemberi regattákon. A kényszerű költözés pozitív változással járt, hiszen a résztvevők száma több mint 10 százalékkal nőtt, ugyanakkor a rendezvényhelyszín hasonló vagy jobb feltételeket biztosított a regattának, mint a korábbi bázis.

A novemberi időpont mellett, több jellegzetessége is van ennek az extrém regattának, megszokhatták a résztvevők, hogy minden évben kapnak egy Presentás sárga pulóvert és a Szélképek fotóalbum is ebben az időpontban jelenik meg évről évre. Természetesen minden versenyző nevezése mellé Szélképek képeskönyvet kap ajándékba.

Az idei versenynek lesz egy újdonsága is, először a Balatonon bemutatkozik a hatvan darabból álló Szélképek fotókiállítás, melyet augusztus és október között az Orfű melletti Kovácsszénája község galériájában tekinthettek meg az érdeklődők.

A Dér Kupa zárja a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozatot is. A kupasorozat idén a résztvevők tekintetében felülmúlta a legmerészebb várakozásokat is, a legerősebb előnyszámrendszerű versenysorozattá vált.

Versenyinformációk: http://www.yardsticktrophy.hu/

Megtalálhatták az eltűnt balatoni vitorlázót Előző

Megtalálhatták az eltűnt balatoni vitorlázót

Vitorlás mentette ki a horgászokat Következő

Vitorlás mentette ki a horgászokat