Siófok  11.1  •  14.5 kn       

Keszthely  11.9  •  10 kn       

Balatonfüred  10.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.3  •  13.1 kn       

Orfű  13  •  5 kn       

Velencei-tó  13.1  •  10.7 kn       

Tiszafüred  13.6  •  8 kn       

Mályi-tó  12.4  •  8.4 kn       

2024. április 20., szombat

Business regattával indul a szeptemberi vitorlás szezon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szeptember első hétvégéjén a Balatonfői Yacht Clubban rendezi az LVE, a VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupa elnevezésű vitorlásversenyt, mely egyben fontos társasági esemény is a víz, gáz, villamos és hulladékhasznosítási ágazatokban és az épületgépész szektorban működő cégek számára.

Business regattával indul a szeptemberi vitorlás szezon

A rendezvény társszervezője és szakmai partnere, a Magyar Épületgépészek Szövetsége, akik évek óta az esemény pénteki szakmai napját töltik meg tartalommal. A szakmai nappal háromnaposra bővülő regattaprogram a vitorlázáson túl természetesen tartogat érdekességeket és izgalmakat egyaránt. Pénteken és szombaton is lesz Land Rover ügyességi vetélkedő, Jaguar tesztvezetés és esténként Chivas Regal party. Szeptember 1-én nem csak a nagyhajók versenyeznek majd, modellvitorlás verseny és bemutató színesíti a szakmai regatta látványosságait. A szombati túrafutam után Raffica élményvitorlázás és El Yacht, Elan 310 hajóbemutató, tesztvitorlázás következik. A vacsora után és az eredményhirdetést megelőzően kezdődik a Compass tombola, ahol Musto, Fritz Segel, FGF és ACO ajándékokat sorsolnak ki a nevezéskor regisztráló versenyzők között. A Közmű Kupa szombati futamának egyedi, iparművész által készített díjait a névadó Grundfos ajánlotta fel. A Seiko, a Közmű Kupa legjobb kormányosát díjazza egy mechanikus automata szerkezetű sportos karórával. A verseny söre, az Osjecko Pivo lesz, melyet minden résztvevő megkóstolhat. A versenyzők vendéglátásáról a Balaton egyik legjobb konyhája a Balatonfői Yacht Club étterme gondoskodik.

Természetesen a főszerepet a vitorlázás kapja, szombaton túraverseny lesz, melyet abszolút befutási sorrendben és yardstick osztályokban értékelnek a szervezők. Vasárnap pedig egy pályafutam lesz a yardstick osztályok részére. Tavaly 28 cég versenyzett 37 hajóval a Közmű Kupán, amire idén is jó esély van, ha az előzetes nevezések számát nézzük.

 

Információ és nevezés: http://www.kozmukupa.hu/

Versenykiírás: http://www.kozmukupa.hu/index.php?page=2

Képek a tavalyi versenyről: http://www.compassmagazin.hu/galeriak/vi-aco-fgf-kozmu-kupa.html

Film a tavalyi versenyről: http://www.youtube.com/watch?v=5A7k1mKEBic&feature=player_embedded

 

Szélképek fotókiállítás Előző

Szélképek fotókiállítás

Felkerült a Star OB és Greco Kupa kiírása Következő

Felkerült a Star OB és Greco Kupa kiírása