Siófok  12.7  •  3.9 kn       

Keszthely  9.9  •  4 kn       

Balatonfüred  12.4  •  1.7 kn       

Balatonboglár  12.5  •  5.4 kn       

Orfű  12  •  0 kn       

Velencei-tó  10.4  •  5 kn       

Tiszafüred  9.1  •  4.5 kn       

Mályi-tó  11.2  •  2.6 kn       

2024. április 26., péntek

VIVACE a Kormorán Évadnyitó és Harmat Kupán!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Kormorán évadnyitó verseny az elmúlt évek alatt sokat fejlődött, nagyszerű volt megélni versenyzőként, hogy a rendezők foglalkoznak minden hajóosztállyal.

VIVACE  a Kormorán Évadnyitó és Harmat Kupán!

Jól kitűzött pályák, gyorsan reagáló és figyelmes motorosok legyen szó rendező vagy média motorosról. No és az időjárás, hmm…

Déli szélben a vele járó fricskákkal fújt szombaton a szél. A gyenge széltől kezdve a közepesig volt minden. A Pályákat a szélirányhoz igazítva tűzték ki. Két futamon indulhattunk. Egy rövidebb kapkodósabb és egy hosszabb jól méretezett pályát teljesítettünk. Élvezetes volt mind a két futam a rajttól a célig. Egyértelmű lobogó és hangjelzések. A késleltetett rajteljárás és a futamok is megkövetelték a figyelmet, hiszen az újdonság erejével hatott, hogy először a yard 3-as , majd a yard 2-es és végül a yard 1-es hajóosztályok rajtoltak. Így a mezőny találkozott a kis és nagy tesókkal, ami okozott ugyan néha fejfájást, de jó volt együtt hajózni és látni a különbségeket. A pályák megkövetelték a taktikus versenyzést. Külön öröm volt a mezőnynek, hogy az első futamot szinte egyszerre fejezte be a társaság, így nem kellett a yard 1-nek sokat időznie, míg befut a yard 3, így a két futam közötti holt idő minimálisra csökkent, de éppen elegendő volt, hogy kifújjuk magunkat. A szélnek is volt egy kis ideje megerősödni. Vitorlák be-ki, föl-le, takkváltások és különböző szélirányokhoz igazodás. Nem kis büszkeséggel tölt el, hogy a Vivace fedélzetén a családé a főszerep. Idén bővült a csapatunk párommal, Kittivel, aki első versenyén a dobogóra állhatott és ez nagy örömmel tölt el. Egy új ember a hajón mindig izgalmas, meglepő lelkesedéssel és odaadással kifogástalan manchaftként mutatkozott be! A versenyt megelőző hajózások és gyakorlások során kiderült, hogy jó csapat leszünk és minden versenyen megcélozzuk a dobogót, hogy a Yard kettes osztály ne aludhasson nyugodtan! A díjkiosztó ünnepség jó hangulatban telt, finom menü és futamokat kibeszélő asztaltársaságok.  

Erről szólt a Kormorán Évadnyitó, mind ezt szikrázó napsütésben. 
Mindenki megtalálta a számítását, volt rövid pálya, hosszú pálya, kis szeles futam, nagy szeles futam. A Yardstick Trophy kupasorozat első idei versenyeként a Kormoránok igen magas mércét állítottak fel, a Vivace csapata izgatottan várja a többi helyszínt és fordulót bízva a jó eredményekben!
 
Biró Márk Péter
Vivace
 
Ifj. Csóka László az MM bajnok Előző

Ifj. Csóka László az MM bajnok

Joker – Termoplusz Kupa Következő

Joker – Termoplusz Kupa