Siófok  17.2  •  8.4 kn       

Keszthely  18.9  •  9 kn       

Balatonfüred  16.8  •  8 kn       

Balatonboglár  17.2  •  9.6 kn       

Orfű  17  •  13 kn       

Velencei-tó  17.8  •  5.5 kn       

Tiszafüred  14.5  •  5.1 kn       

Mályi-tó  13.4  •  2.9 kn       

2024. április 30., kedd

Indul a sorozatok szezonja

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Minden bizonnyal a 2014-es vitorlás szezon fordulópont lesz az előnyszámrendszerű versenyzés történetében.

Indul a sorozatok szezonja

A két legnagyobb tömegsport jellegű versenysorozat, a Yardstick Trophy és a Balaton Regatta (Bahart Regatta) a Yardstick Flottabajnokság keretei között egyesült.

Szombaton talán egy sporttörténelmi pillanat részese lehet, aki elrajtol a Siófoki Szezonnyitón. A yardstick bajnoki rendszer feltartóztathatatlanul az átalakulás útjára lépett, igazodni kezd a versenyzők igényeihez.

Nehéz vitatkozni a makacs számokkal, a kupasorozatok olyan résztvevőszámokkal rendelkeztek az elmúlt években, hogy szinte kár összehasonlítást tenni a megszokott yardstick bajnokságok és a sorozatok versenyzői aktivitásai között. A yardstick versenyzés filozófiájához is sokkal közelebb áll a klubregatták sorozata. Az előnyszámrendszerű versenyzés a tipikus „B liga”, melynek nem kisebb feladata van, mint a tömegbázis toborzás, a felkészülés és a versenyzés alapjainak elsajátítása.

Kiírónak, szervezőnek és rendezőnek egyaránt szem előtt kell tartania, hogy mi az alapvető célja a „B ligának” és ehhez kell a feltételeket, a körülményeket igazítani. Az erős másodosztály stabil alapot biztosít a nagyhajós premier ligáknak.

Természetesen vannak és lesznek még megoldandó feladatok a yardstick bajnoki rendszer átalakítása terén, de a folyamat elindult, az irány vitathatatlan, a célok és az eszközök széles körben támogatást élveznek.

Szombaton nem csak a Siófoki Szezonnyitó debütál, hanem elindul valami sokkal távolabbra mutató folyamat is, ami a yardstick versenyzés reformjának első lépése. Aki szombaton ott lesz a rajtvonalnál, elmondhatja részese volt egy új rendszer kezdeti lépésének.

Versenykiírás

Előnevezés

A vészkijáraton távozott az Explorer Group Előző

A vészkijáraton távozott az Explorer Group

Megjött a szél a Melges 24 EB harmadik napjára Következő

Megjött a szél a Melges 24 EB harmadik napjára