Siófok  22.7  •  8.2 kn       

Keszthely  17.9  •  7 kn       

Balatonfüred  22.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  22.8  •  8 kn       

Orfű  23  •  6 kn       

Velencei-tó  23.3  •  7.9 kn       

Tiszafüred  24  •  2.9 kn       

Mályi-tó  22.9  •  5.2 kn       

2024. május 26., vasárnap

Ismét félárbócon a BYC lengő

Ismét félárbócon a BYC lengő

A vitorlázás élményével egészen kisgyermek korában, édesapja révén ismerkedett meg. A Budapesti Műegyetem Gépészmérnök Karán szerzett diplomát.

2024. április 25-én, életének 77. évében elhunyt Lettner Adorján János.

A vitorlázás élményével egészen kisgyermek korában, édesapja révén ismerkedett meg. A Budapesti Műegyetem Gépészmérnök Karán szerzett diplomát.

Siófokon a Vasasban Moly, majd Balatonfüreden a MAFC-ban Kalóz és Finn hajóosztályokban versenyzett.

1970-ben igazolt a Balatonfüredi Vasas SC-hez (a Balatonfüredi Yacht Club elődjéhez) és a klubhoz való hűsége élete végéig megmaradt. Csillaghajóval 17 évig, majd utána nagyhajókkal versenyzett. B21-es és J24-es hajókkal több magyar bajnoki helyezést ért el, háromszor volt magyar bajnok.

Tevékenyen részt vett a J24 hajóosztály magyarországi elterjesztésében, az elsők között hozta Magyarországra a hajóját, amelyet szeretett felesége után HEDDA névre keresztelt. 

1994-től 2007-ig a Balatonfüredi SC, illetve a jogutód BYC vezetője – szakosztályvezetője, elnöke – volt.

Történelmi időben vezette sikerre a BYC-et.

Elnöksége alatt lett a BYC újra önálló sportszervezet és indult meg a teljes megújulás, mindez a rendszerváltás idején. Higgadt személyisége és lojalitása meghatározó szerepet kapott az átalakulás és a klub jövőképének meghatározásában amiért hálával, tisztelettel és megbecsüléssel tartozunk.

Elnöksége alatt a klub 13 alkalommal végzett megszakítás nélkül az MVSZ egyesületi ranglista első helyén. Egy évtizedig dolgozott a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségében.

1999-ben megkapta Balatonfüred Sportjáért kitüntetést, majd a Balatonfüredi Yacht Club és a Magyar Vitorlás Szövetség is az örökös tagjai közé választotta.

Utolsó útjára 2024. május 10-én 10:00 órakor kísérjük a Balatonkenesei Temetőben (Balatonkenese 8174, Széchenyi utca) a római katolikus egyház szertartása szerint.

Szombaton rajtol a Tolnay Kálmán Emlékverseny Előző

Szombaton rajtol a Tolnay Kálmán Emlékverseny

Berobbantak a J-70 - esek a Balatonra! Következő

Berobbantak a J-70 - esek a Balatonra!