Siófok  11.6  •  6.1 kn       

Keszthely  9.9  •  7 kn       

Balatonfüred  11.3  •  6.1 kn       

Balatonboglár  11.6  •  6.9 kn       

Orfű  11  •  3 kn       

Velencei-tó  12.5  •  4.1 kn       

Tiszafüred  11.1  •  3.5 kn       

Mályi-tó  12.3  •  3.3 kn       

2024. április 27., szombat

Versenyengedély, sportorvosi, biztosítás - Intéznivalók vízreszállás előtt

Versenyengedély, sportorvosi, biztosítás - Intéznivalók vízreszállás előtt

Nem árt tehát számba venni a szezon előtti elengedhetetlen teendőket ahhoz, hogy fejfájás nélkül toljuk le a hajót a sólyán, illetve kössük el a kikötőbakról – és itt most nem az algagátlózásról vagy a mentőmellény használatáról lesz szó.

Nyakunkon a tavasz és ezzel a vitorlázó (verseny)szezon is, egyik-másik hajóosztálynak bő három hét múlva már pályát tűznek a Velencei-tavon. Nem árt tehát számba venni a szezon előtti elengedhetetlen teendőket ahhoz, hogy fejfájás nélkül toljuk le a hajót a sólyán, illetve kössük el a kikötőbakról – és itt most nem az algagátlózásról vagy a mentőmellény használatáról lesz szó. A szövetség munkatársai részletes listát készítettek a tennivalókról, ezeket foglaljuk most össze. 

A versenyzéssel kapcsolatos összes elengedhetetlen tennivalót felsorolja a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) honlapján található kiskáté, kezdve a versenyengedéllyel, a sportorvosin át, az egyesületváltáson, a YS-rendszerig. Sőt, ugyanilyen részletes segítséget nyújt a szövetség a túra-, illetve hobbivitorlázók is azzal, hogy mindezen felül útmutatást kapnak a hajóregisztrációhoz, a biztosítással kapcsolatos teendőkhöz vagy a hajóvezetői engedélyek megszerzéséhez és érvényben tartásához. 

Az MVSZ versenyrendszerében szereplő versenyeken a vitorlás sportágban leigazolt belföldi, valamint olyan külföldi versenyzők indulhatnak, akik tagjai valamelyik, a World Sailinghez tartozó nemzeti vitorlás sporthatóság által elismert egyesületnek, vagy szervezetnek. Magyar állampolgárságú versenyzők csak az adott évi versenyengedélyt igazoló okmánnyal és érvényes sportorvosi engedéllyel nevezhetnek versenyre. Versenyengedélyt a versenyzők az egyesületükön keresztül a VIHAR használatával igényelhetnek. 

Amennyiben segítségre lenne szükség a versenyzői VIHAR használatához, a kisokost ezen a linken lehet megtalálni.

Ha elfelejtette a VIHAR rendszerbe történő belépéshez a jelszavát, belépéskor adja meg a felhasználó nevét, majd a jelszó cella alatt lévő „Elfelejtette a jelszavát?” linkre kattintva a rendszer automatikusan jelszómódosító e-mailt küld a regisztrált e-mail címre, a belépéshez szükséges linkkel. A linkre kattintva a versenyző minimum hat karakterből álló új jelszót tud megadni. 

A 2024-ben érvényes versenyengedélyről és egyéb MVSZ-díjakról ITT tájékozódhat.

Sportorvosi engedély, hajóregisztráció, Yardstick szám és biztosítás.

A sportorvosi engedély megléte, megszerzése, vagy meghosszabbítása, az a versenyzői lét egyik neuralgikus terepe. Tudni kell, hogy csak sportorvos által kiállított vagy a 215/2004 (VII.13) Kormányrendelet-ben meghatározott előírásoknak megfelelő háziorvosok jogosultak sportorvosi igazoláskiállítására. 

Sportorvosi rendelőkről tájékozódhat IDE kattintva. 

Rendelésre online időpont foglalás lehetséges az OSEI honlapján IDE klikkelve. 

Mindezekről részletesen itt olvashat. 

csl

Újabb 30 élsportoló tanulmányát finanszírozza a Berzeviczy Albert ösztöndíj Előző

Újabb 30 élsportoló tanulmányát finanszírozza a Berzeviczy Albert ösztöndíj

Podcast beszélgetés Héder Benedekkel Következő

Podcast beszélgetés Héder Benedekkel