Siófok  14.4  •  7.7 kn       

Keszthely  13.9  •  7 kn       

Balatonfüred  14  •  8 kn       

Balatonboglár  14.4  •  8.1 kn       

Orfű  16  •  4 kn       

Velencei-tó  14.7  •  8.1 kn       

Tiszafüred  15.4  •  5.5 kn       

Mályi-tó  13.3  •  4.6 kn       

2024. február 26., hétfő

Földváron mérik össze tudásukat a Dragonok és a Folkboat - ok

Földváron mérik össze tudásukat a Dragonok és a Folkboat - ok

A két klasszikus „északi” hajó évek óta együtt rendezi az év legnagyobb megmérettetését, amelynek sorozatban immár harmadik alkalommal ad otthont a balatonföldvári klub.

Csütörtökön a Spartacus rendezésében kezdődik a Dragon és a Folkboat osztály országos bajnoksága. A két klasszikus „északi” hajó évek óta együtt rendezi az év legnagyobb megmérettetését, amelynek sorozatban immár harmadik alkalommal ad otthont a balatonföldvári klub.

„Eddig mindig kiváló időjárást is varázsolt nekünk Erdélyi Béci és csapata, s emellett mindig jól érezzük magunkat a parton is” – mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke. A versenyen a futamok után most is jó lesz a hangulat: csütörtök este a Folke osztály, szombaton pedig Tenke Péter és a Dragonosok látják vendégül a mezőnyt.

A regatta szerda este a regisztrációval és legénységi súlyméréssel kezdődik. A megnyitót csütörtökön 12.30-ra tervezik, az első futam várható rajtidőpontja pedig csütörtökön 14.00 óra. A versenyt összesen 10 futamra írták ki, és a résztvevőket több különdíj is várja. Dragon osztályban az első helyezett elnyeri az idén elhunyt dr. Kecskés Sándor, Németországban élt magyar vitorlázó által alapított Sonnenschein Kupát. Külön díjazzák a legjobb Nordic típusú Folkebootot, és a Dragon-mezőnyben külön érmeket kapnak a klasszikus, azaz 1973 előtt fából épült hajók.

Összesen mintegy húsz hajó – 13-14 Dragon és 6-7 Folkeboot – részvételére lehet számítani a várhatóan kellemes időjárásban megtartott versenyen. Dragon osztályban a legnagyobb esélyesnek a Gömbös Lóránd kormányozta Nyári Mikulás, a tavalyi bajnok számít.

A mellékelt fotókat Mag Andrea készítette a tavalyi bajnokságon.

Tóth Attila és Borda Levente a 29er Magyar bajnok Előző

Tóth Attila és Borda Levente a 29er Magyar bajnok

Haidekker Elemér Péter lett a Finn Dingi Magyar bajnok! Következő

Haidekker Elemér Péter lett a Finn Dingi Magyar bajnok!