Siófok  27.7  •  4.9 kn       

Keszthely  27.6  •  6 kn       

Balatonfüred  27.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  27.9  •  4.4 kn       

Orfű  27  •  4 kn       

Velencei-tó  27.1  •  3.6 kn       

Tiszafüred  24.2  •  5.9 kn       

Mályi-tó  23  •  1.2 kn       

2024. június 21., péntek

A Majthényi - Domokos páros a Repülő Hollandi Magyar bajnok

A Majthényi - Domokos páros a Repülő Hollandi Magyar bajnok

Ideális időjárási körülmények között rendezte meg szeptember első hosszú hétvégéjén Balatonföldváron a Spartacus VE az idei Repülő hollandi országos bajnokságot, és a Csillaghajó flottabajnokságot.

A Csillaghajó flottabajnokságot Gereben Márton és Gereben Péter (SVE) nyerte.

Ideális időjárási körülmények között rendezte meg szeptember első hosszú hétvégéjén Balatonföldváron a Spartacus VE az idei Repülő hollandi országos bajnokságot, és a Csillaghajó flottabajnokságot. Az első nap négy futamot sikerült levitorlázni napsütéses időben, szép délnyugati szélben – ami azért a megszokottnál többet forgott, akár húsz fokokat is. Mivel másnapra nagyon bizonytalan volt az időjárás előrejelzés, ezért döntött Erdélyi Béla főrendező a kezdő napi négy futam mellett. Szombaton azonban ismét fújt a délnyugati, ezúttal tökéletesen egy irányból egész nap, két újabb szép futam volt a nap mérlege. Mivel hét futamosra voltak kiírva a bajnokságok, vasárnapra már csak egyetlen futam maradt, ezúttal keleti szélben, az ígért északiasodás elmaradt.

A tizennégyszeres világbajnok Majthényi Szabolcs és Domokos András magabiztosan nyerte az idei bajnokságot, a hét futamból ötöt megnyertek. Második lett a Ziegler János – Czeizel Balázs kettős (SVE), a bronzérmes Gáborjáni Szabó Gábor és Köles Gábor (SVE) lett. A tizenhárom induló egység között szlovén és horvát hajó is volt, és öröm volt látni új párosokat, fiatalokat is a mezőnyben. Újra van női repülőhollandis kettős: Polgár Csenge és Pálinkás Róza idei első versenyidényükben a bajnokságon hetedikek lettek.

A Csillaghajó flottabajnokságot Gereben Márton és Gereben Péter (SVE) nyerte, meglehetős fölénnyel, a hét futamból ötben elsők lettek. Ezüstérmes Tenke Tibor és Bezeréti Miklós (SVE), a harmadik helyen Forintos Róbert és Győri-Dani Gábor végzett. Itt is köszönthettünk új párost a rajtnál: a Soling világbajnok és kétszeres Európa-bajnok legénység, Németh Péter (BYC) ezúttal kormányt ragadott, és Homonnay Adriánnal (KYC) első sztár bajnokságukon a negyedik helyen zártak. A Csillaghajó osztály is megcélozza újra az aktív státuszt, a kikötőben újabb, fiatal párosok bevonásáról szóltak a hírek.

Repülő hollandi OB eredmény: https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/Wj70wwWcH9PebrIi/a-majthenyi-domokos-paros-a-repulo-hollandi-magyar-bajnok-FWsPeH.pdf

Csillaghajó FB eredmény: https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/Wj70wwWcH9PebrIi/a-majthenyi-domokos-paros-a-repulo-hollandi-magyar-bajnok-0q2P9a.pdf

Kép: Kézai Zsolt

visyla

Érdi Máriát és a  Vadnai testvéreket köszöntötték péntek este a Kékszalag Port - ban Előző

Érdi Máriát és a Vadnai testvéreket köszöntötték péntek este a Kékszalag Port - ban

Szombaton rajtol a Beszédes József Emlékverseny!!! Következő

Szombaton rajtol a Beszédes József Emlékverseny!!!