Siófok  17.8  •  3 kn       

Keszthely  13.9  •  4 kn       

Balatonfüred  17.5  •  3.4 kn       

Balatonboglár  14.1  •  2.4 kn       

Orfű  18  •  5 kn       

Velencei-tó  17.6  •  4.9 kn       

Tiszafüred  15  •  6.2 kn       

Mályi-tó  17.2  •  3.5 kn       

2023. szeptember 28., csütörtök

Sérült gyerekek voltak a Kékszalag port vendégei

Sérült gyerekek voltak a Kékszalag port vendégei

A július utolsó hetén tartott, ötnapos foglalkozás célja elsődlegesen az volt, hogy a résztvevők megtanulják a vitorlázás alapjait, és megismerjék a sportág által nyújtott élményt.

Első ízben rendeztek vitorlástábort sérült gyermekek részére, melynek a balatonfüredi Kékszalag Port adott otthont. A július utolsó hetén tartott, ötnapos foglalkozás célja elsődlegesen az volt, hogy a résztvevők megtanulják a vitorlázás alapjait, és megismerjék a sportág által nyújtott élményt.

A vitorlázás elméleti alapjaival, a hajók felépítésével, valamint a gyakorlattal is megismerkedhettek azok a sérült gyermekek, akik részt vettek a Semmelweis Egyetem Pető András Pedagógiai Intézet és a Perspektíva Alapítvány által szervezett vitorlástáborban, melyet Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban rendeztek meg. Az ötnapos foglalkozás keretében a fiatalok többféle hajótípust is kipróbálhattak - írja a vitorlazzitthon.hu

Homonnay Virág, konduktor, a tábor vezetője elmondta: a foglalkozásokon központi idegrendszeri sérült gyermekek, valamint autizmus spektrumzavarral élő gyermekek vettek részt. "Elsőként a csomózással, hajóelmélettel, a hajók felszerelésével ismerkedtek meg, majd vízre szálltunk a fiatalokkal. Minden gyermek kipróbálhatta a hajók kormányzását, valamint a legénység feladatait is elláthatták. A sajátos nevelési igényeik miatt nagyobb hangsúlyt kellett fektetni az egyensúlyérzékük fejlesztésére, valamint a feladatokra való összpontosításra" - tette hozzá. 

A teljes cikket a vitorlazzitthon.hu oldalán, itt lehet elolvasni

Indul a Kalóz Bajnokság Előző

Indul a Kalóz Bajnokság

Bite Pál Előd nyerte a Csoki Kupát Következő

Bite Pál Előd nyerte a Csoki Kupát