Siófok  21.1  •  14.8 kn       

Keszthely  21.9  •  14 kn       

Balatonfüred  20.8  •  13 kn       

Balatonboglár  21.1  •  15.1 kn       

Orfű  21  •  11 kn       

Velencei-tó  23.1  •  10.5 kn       

Tiszafüred  19.5  •  7.9 kn       

Mályi-tó  21.2  •  7.5 kn       

2024. május 06., hétfő

Változatos F.W. Raiffeisen OD Trophy

Változatos F.W. Raiffeisen OD Trophy

A Spartacus VE hagyományos, One Design osztályok számára kiírt versenyén szombaton kifejezetten erős, 18-20 csomós északnyugati szél tette próbára a mezőnyt

A Spartacus VE hagyományos, One Design osztályok számára kiírt versenyén szombaton kifejezetten erős, 18-20 csomós északnyugati szél tette próbára a mezőnyt, komolyabb havária nem történt, a három kemény futam után csak apróbb vitorlaszakadásokat, veretproblémákat kellett már a kikötőben orvosolni. Egy biztos: mindenki megérdemelte a hagyományos grillvacsorát a Spari telepen... Másnap borús időre, szinte teljes szélcsendre ébredtek a versenyzők, Erdélyi Béla főrendező mégis a vízremenetel mellett döntött. "Ha most nem indulunk el, később még nehezebb lesz összeszedni a csapatot..." És persze a meteorológia is jelzett valami biztatót. Be is jött egy könnyű északnyugati, elindultak a futamok, de a szél annyira elfordult, hogy ezt a versenyt félbe kellett szakítani. A keleti végül stabillá vált, és egyre szebb napsütésben közmegelégedésre vitorlázta végig minden osztály a vasárnapra tervezett két futamot.

A legnépesebb - 11 hajóból álló - osztály a 8mOD és a J24 volt. A "nyolcméteresek" közt egészen kiváló teljesítménnyel győzött a házigazda klub hajója, a Raiffeisen, Pfeningberger András kormányzásával. Az összes futamot megnyerték. Külön érdekesség, hogy vadonatúj hajójuknak ez volt az első versenye. (Nem úgy a csapatnak...).

J24 osztályban a J/spot nyert, Scholtz Imrével és legénységével.

Asso osztályban Nyári Zoltán Zsolték nyertek a Peecassoval. Nau 370 Run: az első a Kacor király lett (kormányos Hrutka Gábor). 11mOD osztályban Kálóczy Szebasztián és csapata nyert a Inhaca 3 fedélzetén. Nautic 330-ban első a Mente (kormányos Varsányi Gábor), Elliott 770-ben az Emma győzött Fischer Dezső irányításával. Scholtz 22 osztályban Imre Ferencék nyertek a Berkával, Sudár Regatta osztályban pedig Pál Gaszton és csapata vihette haza a győzteseknek járó kupát.

Eredmények: https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/JxaJkCjU5Iyitta6/valtozatos-fw-raiffeisen-od-trophy-mBHYkC.pdf

Fotógaléria a versenyről

Fotógaléria a díjkiosztóról

Képek: Kézai Zsolt

visyla 

Megújult a Herendi Trofea az idei Kékszalag győztesének Előző

Megújult a Herendi Trofea az idei Kékszalag győztesének

Rekordmezőnnyel rajtolhat a Fehérszalag Következő

Rekordmezőnnyel rajtolhat a Fehérszalag