Siófok  22.4  •  13.9 kn       

Keszthely  24.3  •  11 kn       

Balatonfüred  22.1  •  10.4 kn       

Balatonboglár  22.5  •  12.5 kn       

Orfű  22  •  13 kn       

Velencei-tó  23.7  •  12.7 kn       

Tiszafüred  23.7  •  13.3 kn       

Mályi-tó  22.9  •  12.4 kn       

2024. május 06., hétfő

Fókuszban a jövő bajnokai!

Fókuszban a jövő bajnokai!

2023. július 2-án 10:00-kor dördül el a 16. Kékpántlika EGIS Nagydíj vitorlásverseny rajtja, ahol több hajóosztályban (Optimist, ILCA 4, 420, RS Feva, 29er, O’pen Skiff, valamint a 16 láb hosszúságot meg nem haladó katamarán osztályok) mérik össze tudásukat a jövő bajnokai!

A Jövő bajnokai lesznek a főszereplők a legnagyobb és legnépszerűbb európai tókerülő rajtját megelőző vasárnap vízen és parton egyaránt

2023. július 2-án 10:00-kor dördül el a 16. Kékpántlika EGIS Nagydíj vitorlásverseny rajtja, ahol több hajóosztályban (Optimist, ILCA 4, 420, RS Feva, 29er, O’pen Skiff, valamint a 16 láb hosszúságot meg nem haladó katamarán osztályok) mérik össze tudásukat a jövő bajnokai!

A vitorlázók a balatonfüredi közforgalmú móló mellett, a parthoz közel kialakított pályán mérik össze erejüket, a katamaránosoknak egy nagyobb kört kell megtenniük. Így a szülők közvetlen közelről tudnak szurkolni gyermeküknek.

A futamokat a parton lévők élőben követhetik Borbély Ferenc és a szakkommentátorok segítségével. Az esemény részeként bemutatják az ifjúsági sportolókat, akik közül sokan már több nemzetközi győzelmet tudhatnak magukénak. 

Vasárnap a balatonfüredi nagymólón a gyerekek egy szimulátor kipróbálásával ismerkedhetnek meg a vitorlázás első lépéseivel, csomózófalon tökéletesíthetik kötélkötési tudásukat, sőt karkötőt is készíthetnek. Mindemellett a legkisebbeket csillámtetoválás-készítés, arcfestés és vitorlás kvíz várja. Részletes programok itt!

Rendezvényünk névadó szponzora az alapításának 110. évfordulóját ünneplő Egis Gyógyszergyár Zrt., Magyarország, Közép- és Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszeripari vállalata.

Az egészség megőrzésének fontosságát 1913 óta töretlen küldetéstudattal hirdető vállalat élete összefonódott a sporttal, az Egis Sportegyesületében az 1961-ben alakult vitorlás szakosztály mellett, további 6 sporttág képviselteti magát. Az Egis vitorlásai a rendszeresen megrendezett háziversenyeken túl, részt vesznek a legrangosabb hazai futamokon, így a magyar bajnokságban, valamint a Kékszalagon is.

A délután folyamán az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj esélyeseinek bemutatása zajlik vízen és parton egyaránt.

A Kékpántlika díjazottjai hatalmas élményt kapnak, indulási lehetőséget az Audi Speed Challenge versenyen egy katamarán, vagy egy egytestű fedélzetén.

A 2022-es évben 18 fiatal vitorlázó indulhatott a gyorsasági versenyen: a hajóosztály-győztesek a katamaránok, a második helyezettek pedig az egytestű hajók fedélzetén.

A díjkiosztó után a gyerekeket és edzőiket Spagetti parti várja a közeli étteremben, ahol DJ biztosítja a jó hangulatot.

IMG Solution Ifjúsági ranglista verseny- RS FEVA & O’PEN SKIFF Előző

IMG Solution Ifjúsági ranglista verseny- RS FEVA & O’PEN SKIFF

Megújult a Herendi Trofea az idei Kékszalag győztesének Következő

Megújult a Herendi Trofea az idei Kékszalag győztesének