Siófok  12.2  •  6.1 kn       

Keszthely  7.9  •  8 kn       

Balatonfüred  11.8  •  5.2 kn       

Balatonboglár  12.2  •  9.1 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  10  •  7.6 kn       

Tiszafüred  10  •  9.3 kn       

Mályi-tó  8.2  •  5.9 kn       

2024. március 29., péntek

Április 1 - jén tavaszi szezonnyitót tartottak a Kékszalag Port - ban

Április 1 - jén tavaszi szezonnyitót tartottak a Kékszalag Port - ban

A rendezvényen külön hangsúlyt fektettek szervezők a családokra, valamint a gyermekekre, akik vitorlás pecsétgyűjtő játékok keretében ismerkedhettek meg a sportággal, és mérettették meg tudásukat.

Első alkalommal rendeztek tavaszi szezonnyitót és kézműves vásárt a Balaton legújabb kikötőjében, a Kékszalag PORT-ban. A rendezvényen külön hangsúlyt fektettek szervezők a családokra, valamint a gyermekekre, akik vitorlás pecsétgyűjtő játékok keretében ismerkedhettek meg a sportággal, és mérettették meg tudásukat. A látogatók mindeközben helyi és környékbeli kézművesek termékei közül válogathattak.

Április elsején, a húsvéti ünnepkört megelőző szombatot Pirkadat Part-i néven tavaszi szezonnyitót és kézműves vásárt tartottak Balatonfüreden. Már kora reggel megtelt a terület Balatonfüredről és a környékről érkezett kézművesekkel, őstermelőkkel, akik főként tavaszi különlegességekkel készültek. A kikötőbe érkezők egyebek mellett Balaton és vitorlázás ihlette kerámiákkal, ékszerekkel, festményekkel, ruhákkal találkozhattak, de nem maradhattak el a termékek sorából a kézzel festett hímestojások sem. 

Mindemellett kézműves pezsgőket, valamint helyi minőségi borokat, nem utolsó sorban helyben készült ételkülönlegességeket kóstolhattak a látogatók. 

A szervezők fontosnak tartották a legfiatalabbak bevonását, így több megállópontot kialakítva vitorlás pecsétgyűjtőgyűjtő játékot szerveztek, melyen mintegy félszáz gyermek részt is vett. A kihívások között szerepelt a vitorlásszimulátoron való helytállás, csomókötés, csónakhajtogatás, mentőmellénypróba és vitorláskvíz. A résztvevők mindegyikét a Kékszalag verseny kistestvére, az idén július 2-án megrendezésre kerülő Kékpántlika vitorlásverseny ihlette csillámtetoválással jutalmazták, a legügyesebbek között pedig Vitorlázz Itthon ajándékokat sorsoltak ki. 

„Nagyon drukkoltunk, hogy az előrejelzések ellenére szép idő legyen április 1-én szombaton. Örömmel töltött el az a sok fiatal, aki a kikötőbe érkezett, hogy részese lehessen a vitorlás életérzésnek. Bízom benne, hogy ezekkel a rendezvényekkel minél szélesebb körnek meg tudjuk mutatni a sportágat, és az ehhez kapcsolódó élményt. Ezúton szeretném megköszönni a Kékszalag PORT vezetésének, hogy helyet biztosít és társszervezőként mellé áll az efféle megmozdulásokhoz. Közös célunk, hogy a köztudatba mindinkább elültessük, hogy a Kikötőnek helyet adó terület immáron nyitott és mindenki számára látogatható, nem utolsó sorban kiváló rendezvényhelyszín.” - fogalmazott Szépvölgyi István, a rendezvényt szervező Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője. 

Az időjárás összességében kegyes volt a szervezőkhöz, bár koradélután egy néhány perces intenzív zivatar a kikötői hangárba terelte rövid időre a látogatókat. A zivatar utáni páratlan fények, majd a balatoni naplemente látványa, a Füred Dixieland Bandből ismert Szász Dávid és zenekara a Szásztagú koncertje ugyanakkor kárpótolta a vendégeket.

Fotó: Szántó Áron

Április első hétvégéjén két versennyel megkezdődik a versenyszezon Előző

Április első hétvégéjén két versennyel megkezdődik a versenyszezon

Hat Agárdi futammal indult a 2023 - as kishajós versenyszezon Következő

Hat Agárdi futammal indult a 2023 - as kishajós versenyszezon