Siófok  5.5  •  12.7 kn       

Keszthely  6.9  •  12 kn       

Balatonfüred  5.2  •  18.3 kn       

Balatonboglár  5.2  •  15 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  5.2  •  13.3 kn       

Tiszafüred  3.9  •  12.1 kn       

Mályi-tó  3.4  •  8.1 kn       

2024. április 23., kedd

Mi történt a hajóosztályokkal? - Sudár Regatta évértékelő

Mi történt a hajóosztályokkal? - Sudár Regatta évértékelő

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Május elején a FlexFleet Klasszikus Szóló versenyen ezúttal három Sudár Regatta állt rajthoz.

2022-ben 22 egység vett részt valamilyen versenyen, a legaktívabb 3 hajó több mint 10 versenyt vállalt.

De haladjunk sorban:

Május elején a FlexFleet Klasszikus Szóló versenyen ezúttal három Sudár Regatta állt rajthoz. 12. helyen ért célba, és ezzel a YS II. kategóriában nyert Pál Gaszton (Gé.). Báti Péter (Vigasz) a 33. helyen, míg Nagy Attila (TOBAGO) a 34. helyen fejezte be a versenyt.

Az évadnyitóra már 8 hajó hajó jött össze, a 20-22 fokos melegben, eleinte gyenge, majd közel 20 csomós szélben a versenyt az Öreg nyerte. A Kenese ODT-n szél pedig mindkét napra jutott bőven, a Pontilla brillírozott, szombaton mindhárom futamot megnyerte, ezzel a versenyt is.

Nem volt sok szél a Pünkösdi Regattán, itt pontegyenlőséggel nyert az Öreg a Gé. előtt, míg a friss szélben megrendezett Kereked OD-n 6 futam alapján ismét az Öreg nyert (ismét azonos pontszámmal, és ismét a Gé. előtt). A Fehér Szalagon a Gé. legény és leánysága állhatott a dobogó legmagasabb fokán.

A Kékszalag (13 induló) a kenesei pályajelnél összetorlódott 300 hajó látványától lesz sokáig emlékezetes, és arról, hogy jól összejött a SR mezőny a keszthelyi öbölben, valamint csodálatos látványt nyújtott az éjszakai frissülésben a Gé. spinakkeres cirkuszi mutatványa.

A versenyt az Öreg nyerte a Gé. és a Banka előtt, de olyan szoros csatában, hogy Tihanynál még a Banka állt az élen, a végén pedig mindenki erősen koncentrált, hogy a pozíciója megmaradjon.

Füreden augusztus közepén az ODT-n szombaton volt csak szél, ott az Öreg szerepelt a legjobban, aztán vasárnapra nem maradt a szélből utánpótlás. És sajnos augusztus végén, a Bajnokságon sem fújt. 10 egység kitartóan várta a szelet az első napon. Aztán a második napon is. Majd a harmadik napon is. SEMMI. Futam nem volt, csak az idegek harca a parton. Küzdelem önmagunkkal, a várakozással. Aztán a negyedik napon érkezett egy kevés szél, lement két futam (mindkettőt a Pontilla nyerte), de a Bajnokság helyett a Flottaversenyt nyerte meg a Ponti csapata, mivel a Magyar Bajnokság 2022-ben a kevés futam miatt nem volt érvényes.

Mozgalmas volt az őszi szezon, a Félszigetkerülőn szép Sudár Regatta mezőny jött össze, 13 fokban, esőben, időnként szélcsendben, időnként 15-18 csomós szélben küzdöttünk. A versenyt a Gé. nyerte. Nagy várakozás előzte meg a Szüreti Regattát, ahol az Ábrahámhegyi kikötőbe került a Sudár Regatta mezőny. De jó volt! Nyugodt kikötő, megfelelő infrastruktúra, ideális helyszín a már hagyományosnak nevezhető Sudár Szüreti Koccintásra. Össze is jött a csapat, a befutó után közösen ettünk-ittunk és hangolódtunk az esti díjkiosztóra, reggel pedig a Vigasz csapata főzte a kávét mindenkinek (köszönjük!). A versenyt a Gé. nyerte, de a Banka is villantott egy nagyot a verseny második napján. Néhány egység még levezetésként felsorakozott a Köd kupa rajtvonalán is, ahol a Gé. ért be elsőként a célba az Öreg és a Száz x Szép előtt.

Jövőre folyt.köv!

Békés Miklós (Béka) - SR156/Öreg

Fotó: Cserta Gábor, Mag Andrea

Mi történt a hajóosztályokkal? - Évértékelő az Assosoktól Előző

Mi történt a hajóosztályokkal? - Évértékelő az Assosoktól

Megválasztották a 2022 - es Év Vitorlázóit és Ifjúsági Vitorlázóit Következő

Megválasztották a 2022 - es Év Vitorlázóit és Ifjúsági Vitorlázóit