Siófok  8.9  •  10.3 kn       

Keszthely  6.9  •  8 kn       

Balatonfüred  8.5  •  11.3 kn       

Balatonboglár  8.5  •  14.6 kn       

Orfű  •  7 kn       

Velencei-tó  8.4  •  10.5 kn       

Tiszafüred  8.5  •  4.3 kn       

Mályi-tó  •  0.9 kn       

2024. április 18., csütörtök

Változatos Unitef Kupa Földváron

Változatos Unitef Kupa Földváron

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az első nap a túrafutamé, amely Holovits György emlékverseny a legendás földvári olimpikon vitorlázó emlékére.

A Spartacus VE által rendezett nagyhajós verseny közismert és népszerű amiatt, hogy túrafutamot és pályaversenyt is magába foglal. Az első nap a túrafutamé, amely Holovits György emlékverseny a legendás földvári olimpikon vitorlázó emlékére. A pálya meghatározása is érdekes: a versenyutasításban négy fix pont van megadva mint pályajel, ám a kerülésük módját, sorrendjét csak a rajt előtt határozza meg a rendezőség a szélerő és szélirány függvényében. Október elsején, szombaton szemerkélt az eső, a hajók egy lehelletnyi keletivel jutottak el Tihanyig, az első pályajelig. Később sem lett pörgősebb a verseny, szinte szélcsendben kellett elvitorlázni Akaliig. Ott viszont megjött a délnyugati, félszélben le lehetett rohanni Szemesig. A változatosság kedvéért a szél ezután átváltott északira a földvári befutóig. A színes, válozatos túrafutamban az egytestűek között az első helyen a Fantomasso Asso99-es futott be, Majthényi Szabolcs és csapata: Faragó Gábor, Széll Panna, Pálffy András, Horgos Tamás Ferenc,és Futó István, így ők nyerték a Holovits György emlékverseny vándordíját.

Másnap tökéletes vitorlázóidő, szikrázó napsütés, friss délnyugati szél fogadta az időközben megnövekedett mezőnyt, úgy látszik a tegnapra ígért eső és gyenge szél többeket otthon marasztalt, ők viszont, látva a jó időt, vállalták a pályaversenyt. Végül csak egy futamra került sor, ugyanis a második futam rajtja után "elzárták a szélcsapot", a versenyt félbe kellett szakítani. Az Unitef kupát mindig a legnépesebb hajóosztály győztese viheti haza, idén ez a 25-ös túrajolle osztályban versenyző Aston Martin Budapest Vica Sailing Teamnek jutott: Sárközy András MaugLee, Somogyi Lóránt, és Simon Benjamin Ruben voltak a legjobbak.

Eredmények

Kép: Kézai Zsolt

visyla  

Tóth Attila és Borda Levente (Spartacus) a 29er Magyar Bajnok! Előző

Tóth Attila és Borda Levente (Spartacus) a 29er Magyar Bajnok!

Fazekas Gábor nyerte az Egyszemélyes Balatonkerülőt Vitorlásversenyt Következő

Fazekas Gábor nyerte az Egyszemélyes Balatonkerülőt Vitorlásversenyt