Siófok  17.4  •  5.1 kn       

Keszthely  16.9  •  8 kn       

Balatonfüred  16.3  •  7.2 kn       

Balatonboglár  16.1  •  9.2 kn       

Orfű  18  •  7 kn       

Velencei-tó  19.3  •  5.9 kn       

Tiszafüred  22.8  •  5.6 kn       

Mályi-tó  22.5  •  3.4 kn       

2023. szeptember 23., szombat

50. VVT. Balatonfüred

50. VVT. Balatonfüred

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kalóz hajóosztályban három futam alapján lehetett eredményt hirdetni

Ahogy a beharangozókból már olvashattuk, ez volt az 50. A szakmai regatták közül a legnagyobb hagyományokkal és múlttal bíró találkozó.

Kevesen voltunk, melynek több magyarázata is lehet ......

A hagyományos kalóz pályaversenyre csupán 18 hajó regisztrált és csak 15 egység állt rajthoz.  A tőkesúlyos ("nagyhajós") kategóriában 28 hajó regisztrált, de csak 24 jött el. Az időjárás biztosan nagy visszatartó tényező volt, hiszen esős hidegfrontot prognoztizált a meteo a rendezvény idejére, napsütésben nem volt részünk, annál több esőben, valamint szélben a pénteki 2-4 csomós szélcsendes idő után. Szombaton nagyot vitorlázhattak a résztvevők a 15-17 csomós lökésekkel tarkított, 10-12 csomós alapszélben. 

A helyszín, a vendéglátás, a kísérő rendezvények, a megszokott szinten hozták magukat, az ASE, a Koloska Marina, a Rekreációs központ ismét jó házigazdának bizonyult, a kísérő rendezvényeket pedig az IHM koronázta meg.

Kalóz hajóosztályban három futam alapján lehetett eredményt hirdetni. A megszokott, egy cirkáló szakaszszal rövidebb, de klasszikus olimpiai pályán (az iparági versenyek kiírása alapján a hátszélvitorlát sem használjuk) zajlottak az események. A pénteki "aligszeles" futam után, a szomabati napon a 15 kts feletti ráfújásokat is jól kezelte a mezőny.  A hazai pályán az MVM PA Zrt. uralta a helyzetet, egyéniben Mayer Tivadar - Balla Mayer Petra ASE kettős végzett az első helyen, közvetlen mögöttük Nagy Róbert - Mészáros Miklós szintén ASE, harmadik Báthori Sándor - Virág Zsolt kettős ALTEO. A hagyományos Villamos-iparági kalóz csapatversenyt, az ASE nyerte - Mayer, Balla-Mayer, Nagy, Mészáros összeállításban. Második az ALTEO - Báthori, Virág, Tóth A., Tóth L. Harmadik az EON-Észak - Mogyoróssy, Csáfordy, Gyidik, Rédl.

Tőkesúlyos hajók túraversenyén a Füred - Siófok - Almádi - Alsóörs - Füred útvonalon, meggyőző rajt-cél győzelmet futott az MVM, Primor nevű, NAU 333-as hajója, a LuiseLotte X-79  -es előtt.  Az MVSZ YS érvényben lévő előny-számok alapján mégis a MAVÍR SE, Szekunder nevű B-295-ös hajója nyerte a versenyt, második az EON-Észak, Delej nevű hajója, harmadik a LuiseLotte, MVM Balance, és csupán negyedik a Primor, MVM SE.

A külön is díjazott Dolphin hajóosztályban érdekes eredmények születtek.

A Villamos-iparági Vitorlás Találkozók hagyományai alapján még rengeteg különdíjat osztottak ki a rendezők, valamint a parti rendezvények-vetélkedők legjobbjai is díjazva lettek. 

A Quantum Sails Trentasette volt a leggyorsabb a Félszigetkerülőn Előző

A Quantum Sails Trentasette volt a leggyorsabb a Félszigetkerülőn

Izgalmas és pörgős bajnokság és ranglistaverseny a 420-asok és Kalózosok számára Következő

Izgalmas és pörgős bajnokság és ranglistaverseny a 420-asok és Kalózosok számára