Siófok  6.1  •  6.3 kn       

Keszthely  4.9  •  6 kn       

Balatonfüred  5.8  •  9.6 kn       

Balatonboglár  5.8  •  8.5 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  5.8  •  5.3 kn       

Tiszafüred  6.7  •  6.4 kn       

Mályi-tó  •  3.1 kn       

2024. április 16., kedd

Nagy csata folyt a harmadik helyért a Dolphin Magyar Bajnokságon

Nagy csata folyt a harmadik helyért a Dolphin Magyar Bajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A versenyen tizenkét egység mérte össze a tudását szeptember 8-11. között.

ASE Vitorlás SC rendezésében lezajlott a négynapos Dolphin Országos Bajnokság Balatonfüreden. A versenyen tizenkét egység mérte össze a tudását szeptember 8-11. között. Az első hely hét, a második nyolc futam után dőlt el, azonban a harmadik hely egészen a verseny utolsó percéig kérdés maradt. Döntően 6-10 kts. közötti szélben zajlott a kilenc futam, ami alapján lehetett eredményt hirdetni.

Két csapat a ROXANE és a SUPPPY hajók az első perctől magabiztosan messze a mezőny előtt külön csatát vívtak. Az utóbbi egység szombat délben az addig teljesített hat futamgyőzelmével és egy második helyével gyakorlatilag már bajnok volt. Nyolc futam alapján, már a ROXANE is annyi előnyt gyűjtött, hogy az utolsó napra maradt futamon már nem kellett vitorláznia, mivel így is biztos volt a második helyezés. 

A dobogó harmadik fokáért az első futamtól, egészen a verseny utolsó percéig szó szerint, ment a vízen a harc, a parton pedig a matek. A két 26-os mögött minden versenynap után a 28-as NATITA állt, sőt a második nap végén, négy futam után csupán egy ponton múlott a második hely. Szombaton újabb négy futam következett, a frissebb és jobban legyező szélben, ahol a PILLANGÓ egy pontra megközelítette a harmadik helyen álló csapatot. Ezáltal vasárnapra maradt a harmadik hely sorsa. Az utolsó futamot a PILLANGÓ nyerte, így a dobogó harmadik foka is elkelt, a NATITA pedig egy pont hátránnyal lett negyedik. Három 26-os Dolphin végzett az élen, a gyenge szélben jobb 28-as hajók leszorultak a dobogóról.  

Szinte hibátlan vitorlázással, az idén is a SUPPPY nyerte a bajnokságot - a csapat: Seres Péter (k), Cser Donát, Mészáros Miklós, Nagy Róbert.

Második helyen végzett a ROXANE - Lehner Mihály (k), Dobrovits Máté, Ősze Zoltán.

Harmadik lettt a PILLANGÓ - Simon András (k), Csüllög Zsolt, Marosfai Csaba, Varga István

A részletes eredményekről az alábbi fotón lehet tájékozódni. 

Szöveg és fotó: Hagemann László 

A verseny első két napjáról a beszámolót ide kattintva lehet elolvasni. 

Véget ért A 878 CO. ILCA Országos Bajnokság Csopakon Előző

Véget ért A 878 CO. ILCA Országos Bajnokság Csopakon

A Szalay - Papp kettős nyerte az RS Feva bajnokságot Következő

A Szalay - Papp kettős nyerte az RS Feva bajnokságot