Siófok  8.3  •  6.8 kn       

Keszthely  4.9  •  4 kn       

Balatonfüred  •  4.4 kn       

Balatonboglár  8.1  •  7.1 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  6.3  •  5.6 kn       

Tiszafüred  3.4  •  5.4 kn       

Mályi-tó  6.4  •  3.5 kn       

2024. április 20., szombat

Lezajlott az idei 15. Kékpántlika - EGIS Nagydíj

Lezajlott az idei 15. Kékpántlika - EGIS Nagydíj

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Öt hajóosztályban (Nacra 15., RS Feva, Optimist, 29er, 420) mérték össze tudásukat kedvező, a szombati bő 20 csomós szélnél valamivel gyengébb szélben - szép számú közönség előtt

Vasárnap a gyerekek, fiatalok kapták a főszerepet a Balatonfüred előtti vízterületen: itt rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség a 15. Kékpántlika - EGIS Nagydíjat. Öt hajóosztályban (Nacra 15., RS Feva, Optimist, 29er, 420) mérték össze tudásukat kedvező, a szombati bő 20 csomós szélnél valamivel gyengébb szélben - szép számú közönség előtt

A katamaránosok (Nacra 15) egy hosszabb, a Balatonfüred - Öreg-Tihany - Hajógyári-öböl - Balatonfüred távot kellett megtenniük. A többiek pedig a balatonfüredi közforgalmú móló mellett, a parthoz közel kialakított pályán mérték össze erejüket. 

A 15. Kékpántlika EGIS Nagydíj győztese a PÖFF SE-ben vitorlázó Illinger Petra (kormányos) és Illinger Péter duó lett, Nacra 15-ös katamaránjukkal ők teljesítették a fenti távot a leggyorsabban.

Ebben a hajóosztályban (Nacra 15) a második helyet a Dominek Csongor (YCTBJ VSE), harmadikat pedig a Kovács Áron )PÖFF SE) vezette katamarán szerezte meg. 

Az RS Feva hajóosztályban TVSK-s versenyzők léphettek fel a dobogóra: Drávucz Anna Viktória (TVSK) szerezte meg az aranyérmet, az ezüst Schinkovits Juliannaé, a bronzot pedig Bittsánszky Barnabásé. 

A 420-asoknál BYC-es versenyzők kapták a főszerepet: az Érdi Félix Vazul (BYC) kormányoozta az első helyre a hajót, a második helyen a Siklósi Mór, a harmadikon pedig a Csőregh Máté Mihály vezette egység futott be. 

A 29-er hajóosztályban Fehér Boróka (KEREKED) kormányos hajója zárt az elős helyen, megelőzve a Badar Botond (KEREKED) vezette hajót, mindketten. 

Az optimisteseknél Zsidai Anasztázia Léda (THE-YKA) lett a legjobb, utána Horváth András (MVM SE) és Nedbál Szófia Anna (THE-YKA) következett. 

A teljes eredménylistát a 15. Kékpántlika EGIS Nagydíj online hirdetőtáblájánitt lehet megnézni

Pazar időjárás, öröm vitorlázás- Ilyen volt a Horváth Boldizsár Emlékverseny Előző

Pazar időjárás, öröm vitorlázás- Ilyen volt a Horváth Boldizsár Emlékverseny

A Raiffeisen Fifty-Fifty új időrekordot ért el az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon Következő

A Raiffeisen Fifty-Fifty új időrekordot ért el az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon