Siófok  3.3  •  2.7 kn       

Keszthely  4.9  •  3 kn       

Balatonfüred  •  2.6 kn       

Balatonboglár  3.3  •  4.2 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  2.7  •  1.9 kn       

Tiszafüred  1.7  •  1.8 kn       

Mályi-tó  1.8  •  1.2 kn       

2022. december 09., péntek

Parádés 6 futam Földváron az F.W. Raiffeisen Private Banking Kupán

Parádés 6 futam Földváron az F.W. Raiffeisen Private Banking Kupán

A Spartacus hagyományos nagyhajós pályaversenye idén sem okozott csalódást a több mint háromszáz résztvevőnek: szombaton csodálatos vitorlázóidőben, napsütésben 15+ csomós szélben négy futam pörgött le a két up-and-down pályán.

62 hajó, 8 hajóosztály versenyzett a One Design Kupa harmadik fordulóján.

A Spartacus hagyományos nagyhajós pályaversenye idén sem okozott csalódást a több mint háromszáz résztvevőnek: szombaton csodálatos vitorlázóidőben, napsütésben 15+ csomós szélben négy futam pörgött le a két up-and-down pályán. (Az időjárás előrejelzést látva időben módosítottak a versenyutasításon, ezzel lehetővé téve a napi négy verseny megrendezését is.) A gyengének ígérkező vasárnap is végül lehetővé tett két futamot: némi parti várakozás után megjött a versenyzésre alkalmas 8 csomó körüli délnyugati. Így végül minden kiírt futamot sikerült megrendezni, hat futam alapján hirdettek végeredményt.

A Nautic 370 Run volt a legnépesebb osztály, 12 high-tech hajó vívott látványos küzdelmet az elsőségért. Végül a Kacor király nyert, Hrutka Gábor kormányzásával, meglehetősen nagy fölénnyel, a hat futamból négyet megnyertek, az utolsón már el sem kellett indulniuk.

Az Assok versenyét a Proligy fiatal csapata nyerte, Gyapjas Balázzsal a kormánynál – három ponttal megelőzve az ugyancsak sparis Majthényi Szabolcs-féle Fantomassot.

A Melges 24-esek versenyét Ian Ainslie és csapata, a 11m OD versenyt pedig Kálóczy Szebasztiánék nyerték.

A 8m OD-között a Czetl Gábor kormányozta Nekem8, Elliott 770 osztályban Fischer Dezső és csapata az Emma nevű hajóval lett első. A J 24-esek között Fluck Benedek bebizonyította, hogy nem csak remek versenyrendező, hanem kiváló vitorlázó is. Scholtz 22-es osztályban pedig Imre Ferenc és csapata nyert a Berka nevű hajóval. Az F.W. Raiffeisen Private Banking, mint fő támogató mellett megjelent támogatóként a Galco hazai kötélgyár is, különdíjukat mindkét pálya legnépesebb hajóosztályának győztese vihette haza, azaz a Nau 370 Run és a J 24 osztály aranyérmese.

Végeredmény

visyla

„Mindenkinek meg kell küzdenie a démonaival” Előző

„Mindenkinek meg kell küzdenie a démonaival”

420-as tapasztalatgyűjtés magasfokon Következő

420-as tapasztalatgyűjtés magasfokon