Siófok  17.2  •  9.1 kn       

Keszthely  14.9  •  12 kn       

Balatonfüred  16.8  •  9.1 kn       

Balatonboglár  17.2  •  10.1 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  15.5  •  10.2 kn       

Tiszafüred  16.1  •  10.3 kn       

Mályi-tó  14.5  •  7.9 kn       

2024. február 26., hétfő

Több száz fával gazdagabb lesz a természet a Kékszalagnak köszönhetően

Több száz fával gazdagabb lesz a természet a Kékszalagnak köszönhetően

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A környezetbarátság mellett a vitorlázók, ezen belül a Magyar Vitorlás Szövetség és a partnerei is nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra.

Bár a vitoirlázás a környezetbarát sportok közé sorolható, hiszen mindig megújuló szélenergia hajtja, a sportág és a Balaton ünnepeként ismert Kékszalag pedig a tradíciók ápolása mellett az innovációkról szól. Előbbieket a több évtizeddel ezelőtt épült - sorozatos felújításokon áteső - hajók, utóbbiakat pedig a legkorszerűbb technológiákat alkalmazó katamaránok képviselik. 

A környezetbarátság mellett a vitoirlázók, ezen belül a Magyar Vitorlás Szövetség és a partnerei is nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra. Ennek keretében most új partnerség indult, amelynek eredményeként bővül a magyarországi faállomány

A karbongazdálkodási megoldásokat, többek között faültetési szolgáltatásokat nyújtó Eronforestry ugyanis azt vállalta, hogy minden Kékszalagrabenevező hajó után egy-egy fát ültetünk az országos program keretein belül. Vagyis több 100 új fával gazdagodik a természet. 

Innováció, tradíció, fenntarthatóság – Ilyen lesz az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj Előző

Innováció, tradíció, fenntarthatóság – Ilyen lesz az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

Kezdésnek mesterhármas: Virág Flóra és a Team Kaáli nyerte a Mihálkovics Kupát Következő

Kezdésnek mesterhármas: Virág Flóra és a Team Kaáli nyerte a Mihálkovics Kupát