Siófok  16  •  8 kn       

Keszthely  14.9  •  13 kn       

Balatonfüred  15.7  •  8.4 kn       

Balatonboglár  16.1  •  9.7 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  15.4  •  9.3 kn       

Tiszafüred  18.3  •  7.2 kn       

Mályi-tó  14.1  •  6.3 kn       

2024. február 26., hétfő

Egyhangú döntések az MVSZ közgyűlésen, örökös tagokat választott a testület

Egyhangú döntések az MVSZ közgyűlésen, örökös tagokat választott a testület

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Európa-bajnokságon hetedik volt, nyert District bajnokságot és két olimpiai cikluson keresztül volt az osztrák válogatott szövetségi kapitánya.

A 89 esztendős Gosztonyi András a magyar vitorlás sport egyik legkiemelkedőbb alakja, aki a mai napig aktívan versenyez, és példát mutat a fiatal vitorlázóknak a sportág szeretetéből. 1972-ben a müncheni olimpia Kielben rendezett vitorlás versenyén Star hajóosztályban – Holovits Györggyel – nyolcadik helyezést ért el.

Európa-bajnokságon hetedik volt, nyert District bajnokságot és két olimpiai cikluson keresztül volt az osztrák válogatott szövetségi kapitánya. Jelenleg a TVSK egyesület ábrahámhegyi kikötőjében aktívan vitorlázik, versenyeket nyer, a közösség egyik legjobban ismert és szeretett tagja, aki hihetetlen szakmai tudással rendelkezik, amelyet örömmel ad át másoknak. 

Szintén örökös tag lett az 1948-ban született Hantó István, aki 1954 óta vitorlázik és 1956-ban lett tagja a Balatonfüredi Yacht Club-nak. A vitorlázásban eltöltött évek és az ennek köszönhető újabb ismeretek segítették, hogy 1974 - 1980 közötti években a balatonfüredi sporthajógyárban legyártott vitorlás hajók műszaki ellenőre volt, mellette pedig folyamatosan tesztelte őket külföldi szakemberek segítségével. 

Az MHD Balatonfüredi SE, a mai BYC elődje, vezetősége meghívta, hogy az ifjúsági vitorlázók képzésével foglalkozzon tovább. vitorlásszakmai tevékenységét 1992-től kezdve a vitorlásversenyek rendezésével bővítette, rendszeresen rendezett főrendezőként nemzetközi- és országos regattákat. A Balatonfüredi Yacht Club 2004-es kikötő építését vezette le majd részt vett az új klubház előkészítő munkálataiban és kivitelezésében is. A BYC életében a mai napig részt vesz, személye hosszú időn át meghatározó és előremutató a vitorlássportban.

Idősebb Gmeiner István, a Fertő tavi Vitorlás Szövetség Örökös tagja, mostantól pedig az  MVSZ is örökös tagnak választotta. Gmeiner István 1974-től vezettő a legrégebbi Fertő tavi vitorlásklubot, a Sorponi Építők Sportkörét. Komoly sikereket ért el az uátnpótlánevelésben, elismert versenyrendező és versenybíró volt,

Az utóbbi időszakban a Fertő tavi szerepvállalása mellett a kalózosok táborának aktív tagja, aki mindent megtesz azért, hogy ez a hajóosztály fennmaradjon a magyar tavakon.

Jön a GoBoating! – Idén ismét megtartják a vitorlásiskolák nyílt napját Előző

Jön a GoBoating! – Idén ismét megtartják a vitorlásiskolák nyílt napját

Innováció, tradíció, fenntarthatóság – Ilyen lesz az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj Következő

Innováció, tradíció, fenntarthatóság – Ilyen lesz az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj