Siófok  18.9  •  1.7 kn       

Keszthely  13.9  •  0 kn       

Balatonfüred  18.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  18.9  •  1.3 kn       

Orfű  16  •  0 kn       

Velencei-tó  21.4  •  2.6 kn       

Tiszafüred  17.5  •  3.6 kn       

Mályi-tó  17.1  •  0.2 kn       

2023. június 02., péntek

Weöres Szabolcs kénytelen volt feladni a Guyader Bermudes Regattát

Weöres Szabolcs kénytelen volt feladni a Guyader Bermudes Regattát

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Végül a csapattal együtt azt a döntést hozta meg, hogy visszalép a versenyből.

A csapattól rövid, de alapos tájékoztatást kaptunk: Egy remek leerajt után magabiztosan vágott neki Szabi a több mint 1200 tengeri mérföldes távnak, de sajnos hamarosan gondok jelentkeztek a kommunikációs és navigációs rendszerben. Sikeresen vette az első pályajelet, a hajó többi része rendben volt, de a fedélzeti elektronika megjavítása nem sikerült. Végül a csapattal együtt azt a döntést hozta meg, hogy visszalép a versenyből. Kockázatos lett volna kommunikációs és navigációs rendszer nélkül nekivágni a sűrű hajóforgalomról ismert szakasznak, ráadásul a Fastnet szikla közelében erős szelek vártak volna a magyar hajóra.

Szabi tehát visszafordult Brestbe. Nem titok: miután keményen végigdolgozta az elmúlt hónapot a hajón, és próbálta az összes kritikus részt átnézni és kijavítani, most csalódott. De akik ismerik, tudják: hamar túlteszi magát a nehézségeken. Jellemző rá, hogy az is felmerült: mobiltelefonját használva, azzal navigálva megy végig a versenyen. Mivel azonban mobiltelefonról nem elérhető az AIS rendszer, ami a halászok és a teherhajók pozícióját jelzi a kormányosnak - a kockázatok mérséklése, a hajó épségének megőrzése érdekében végül a visszafordulás mellett döntött. Május 9-én koraeste körülbelül 60 tengeri mérföldre volt a bresti kikötőtől.

visyla

Rajzold meg Te is a fenntartható Balatonodat Előző

Rajzold meg Te is a fenntartható Balatonodat

FLEXFLEET Klasszikus Szóló Egykezes verseny Következő

FLEXFLEET Klasszikus Szóló Egykezes verseny