Siófok  7.5  •  4.1 kn       

Keszthely  5.9  •  5 kn       

Balatonfüred  7.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  6.1  •  4.9 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  5.5  •  5.6 kn       

Tiszafüred  8.2  •  9.4 kn       

Mályi-tó  5.6  •  7.8 kn       

2024. március 29., péntek

Íme a 2021-es egyesületi ranglisták!

Íme a 2021-es egyesületi ranglisták!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Idén is két rangsor született: külön értékelték a klubokat a World Sailing hajóosztályokban, illetve a nemzeti hajóosztályokban elért eredményeik alapján.

Idén is két rangsor született: külön értékelték a klubokat a World Sailing hajóosztályokban, illetve a nemzeti hajóosztályokban elért eredményeik alapján.

World Sailing rangsor első helyén a Tihanyi Hajós Egylet végzett. Az elsőség a tavaly elért második, és a tavalyelőtti ranglista harmadik hely után folyamatos előrelépést jelent, köszönhetően egyebek közt a Finn osztályban és az ifjúsági hajóosztályokban elért sikereiknek. A lista második helyére a Balatonfüredi Yacht Club került, ők 2020-ban és 2019-ben elsők voltak. A harmadik helyre viszont feljött a Spartacus Vitorlás Egylet, számukra ez a tavalyi 4. hely után fontos előrelépés. Földváron sikerült kitölteni a generációs űrt, és újra összeállt egy sikeres 29er csapat.

nemzeti osztályok eredményei alapján készült friss ranglistát – az előző évekhez hasonlóan – a Túravitorlás Sportklub vezeti, második helyen a Spartacus Vitorlás Egylet áll (az előző évi ranglistán harmadikak voltak), a harmadik helyen a Balatonfüredi Yacht Club végzett (helyet cseréltek a Sparival, a fürediek tavaly másodikok voltak).

Az élmezőnyben ugyanazokkal a klubokkal találkozunk évek óta, a pillanatnyi helyezést sokszor apróságok befolyásolják: egy-egy edzőcsere, az ifjúsági hajóosztályokból „kiöregedő” generációk, de van, hogy egy sikeres egyetemi felvételi okoz jelentős pontveszteséget, hiszen változhatnak egy-egy jó versenyző prioritásai. Az esetleges kisebb hullámvölgyeket csak szisztematikus munkával, csapatépítéssel és legfőképp eredményes utánpótlásneveléssel lehet áthidalni.

Vajon mi lehet a legsikeresebbek titka? A közeljövőben interjúkban szólaltatjuk meg a ranglistavezető klubok vezetőit: a THE-ből Rutai Istvánt, a TVSK-ból pedig Náray Vilmost. Addig is: gratulálunk a legjobbaknak a 2021-es eredményekhez!

WS 2021 Egyesületi ranglista

Nemzeti 2021 Egyesületi ranglista

vl

A TVSK titka Előző

A TVSK titka

Elismerés és Köszönet Hajdu Balázsnak a MOB elnökjelölti kampányáért Következő

Elismerés és Köszönet Hajdu Balázsnak a MOB elnökjelölti kampányáért