Siófok  7.7  •  13.5 kn       

Keszthely  6.9  •  10 kn       

Balatonfüred  7.4  •  13 kn       

Balatonboglár  7.3  •  16 kn       

Orfű  11  •  12 kn       

Velencei-tó  8.1  •  13 kn       

Tiszafüred  10.3  •  14.1 kn       

Mályi-tó  10.1  •  10.1 kn       

2024. április 23., kedd

Sikeres volt az MVSZ által szervezett edzői továbbképzés

Sikeres volt az MVSZ által szervezett edzői továbbképzés

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Reggel 9 órakor Holczhauser András rövid megnyitóját követően Farkas Péter, a Testnevelési Egyetem docense, a Nemzetközi sportkapcsolatok - Sportdiplomácia Szak vezetője előadásával kezdődött a szakmai nap.

Október 12-én, festői környezetben, a Spartacus Vitorlás Egylet adott otthont az MVSZ és a Képzési bizottság közös szervezésű edzői továbbképzésének, amit nagyon köszönünk az klub vezetésének és Majthényi Szabolcsnak. Az érdekesnek ígérkező programterv okán nagyszámban megjelent edzők és oktatók teljesen megtöltötték az előadótermet.

Reggel 9 órakor Holczhauser András rövid megnyitóját követően Farkas Péter, a Testnevelési Egyetem docense, a Nemzetközi sportkapcsolatok - Sportdiplomácia Szak vezetője előadásával kezdődött a szakmai nap. Előadása igen érdekes és sportágunkban rendhagyó volt, mivel viselkedéskultúrával és sportdiplomáciával kapcsolatos képzés eddig nem szerepelt a Szövetség repertoárjában.

Második előadó Eszes Tamás olimpikon, többszörös magyar bajnok, a European Sailing Academy vezetője volt, akit a közelmúltban tagjai közé választott a Képzési bizottság. Prezentációja az eredményes nemzetközi szereplés érdekében javasolt felkészülési programokról, a hosszú, közép- és rövidtávú célok megfogalmazásának fontosságáról, azok megvalósítási feltételeiéről, körülményeiről szólt, saját tapasztalatival megfűszerezve.

Egy közeli étteremben a Szövetség meghívta ebédre a résztvevőket, majd Majthényi Szabolcs előadása következett, aki Domokos Andrással a közelmúltban nyerte 14. világbajnokságukat Repülő Hollandi hajóosztályban, amiért nagy tapssal fejezte ki gratulációját a hallgatóság. Előadásának címe a Motiváció és önismeret volt, amiben sok érdekes kérdést is megfogalmazott, így prezentációjából hamarosan egy szakmai beszélgetés kerekedett, ami egyben remek felvezetője volt a programsorozat következő témájának, az edzői életpálya modellnek.

Már az eredetileg tervezett időkeretet túllépve kezdődött el a képzés utolsó és jól érzékelhetően mindenkit különösen érdeklő programja, ami a hazai vitorlás edzők jövőképéről szólt. Az edzők csoportokra bontva válaszoltak az edzői életpályával kapcsolatos kérdésekre, aminek feldolgozása és kiértékelése az előzőleg kitöltött, edzői elégedettségi és motivációs online kérdőívvel együtt rövidesen elkészül. A felmérés eredménye rámutathat a hatékonyabb edzői munka és életpályamodell kialakítása érdekében szükséges változtatásokra, irányokra.

Összességében sikeres és eredményes volt ez a szakmai nap, mivel jó hangulatban, ideális környezetben, közel 50 edző részvételével hallgathattuk meg a rutinos előadók prezentációit, amikhez a sok kérdés és hozzászólás jelezte a témák jelentőségét, valamint a kávészünetek remek alkalmat biztosítottak a sportszakembereknek a kötetlen beszélgetésekre és a szakmai kapcsolatok erősítésére.

Szöveg: Brencsán Ábel

Kép: Szántó Áron

KÉPGALÉRIA

Rekord idők, örömvitorlázás, kihívások – Változatos volt az idei Szüreti Regatta Előző

Rekord idők, örömvitorlázás, kihívások – Változatos volt az idei Szüreti Regatta

Keszthelyen zárult a Yardstick Kupasorozat Következő

Keszthelyen zárult a Yardstick Kupasorozat