Siófok  16.1  •  3.1 kn       

Keszthely  14.9  •  0 kn       

Balatonfüred  15.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  16.1  •  2.8 kn       

Orfű  14  •  0 kn       

Velencei-tó  13.2  •  3.9 kn       

Tiszafüred  13.3  •  3.4 kn       

Mályi-tó  11.9  •  2.1 kn       

2022. szeptember 26., hétfő

Újraindulás – 49er & 49erFX flottabajnokság a BYC - ben

Újraindulás – 49er & 49erFX flottabajnokság a BYC - ben

A 49er olimpiai osztályú skiff az ezredforduló után nem sokkal hazánkban is megjelent.

A Flottabajnokságon összesen 9 hajó, 18 versenyzője mérte össze a tudását,  az újraépülő 49er mezőny mellett, ezen a hétvégén mutatkozott be itthon a 49er FX hajóosztály.

A 49er olimpiai osztályú skiff az ezredforduló után nem sokkal hazánkban is megjelent. Rövid idő alatt szép mezőny alakult ki, tíznél több hajóval, mely ebben az osztályban figyelemre méltó (Németországban, Franciaországban vagy Nagy Britanniában is ekkora nemzeti mezőnyök vannak). Az utolsó magyar bajnokságot 2016-ban tartották, majd a mezőny kifújt, sokan kiültek a megváltozott életkörülményeik miatt.

A hétvége időjárása kegyes volt hozzánk, végig kiváló szél volt, így Böröcz Berta és csapata munkájának köszönhetően pörgős futamokkal egy fantasztikus versenyt futottunk. Voltak test-test melletti kemény küzdelmek, esések és hatalmas rohanások. Brencsán Dávid és Baráth Gábor (Bigi) támogató jelenléte lehetővé tette, hogy a futamok között egy pár percre mindenki ki tudja fújni magát.

A szombati nap „képeslap idő” volt: napsütés, 13-18 csomós széllel, három normál és egy sprint futam került megrendezésre. Délután a szervezők kitettek magukért a szárazföldi fogadásban is. Finom falatokkal és egy kis pohár pezsgővel ünnepelhettük azt, hogy több év kihagyás után újra együtt vagyunk.

Vasárnap kicsit erősebb szél, szemerkélő eső, ködös, hideg (6-8 Celsius fok) őszi idő fogadott bennünket, kicsit nehezebb körülmények, mint szombaton. Ebben is sikerült három izgalmas futamot vitorlázni, majd a parton egy jó hangulatú díjkiosztó zárta az eseményt, köszönet a díjakért Kutassy Lacinak és a felajánlott utalványokért a Tigris Reggeliző és Gyorsétteremnek.

Gratulálunk a győzteseknek, helyezetteknek, köszönjük a rendezőknek, a Balatonfüredi Yacht Club-nak és a 9er osztályszövetségnek a szervezést.

BYC Facebook oldalán már elérhetőek Szántó Áron fényképei és hamarosan érkezik a Ladányi János videós összefoglalója is a hétvégéről!

EREDMÉNYEK

Szöveg: Böröcz Berta

Nyolc izgalmas futammal zárult az AUDI Optimist ranglistaverseny Előző

Nyolc izgalmas futammal zárult az AUDI Optimist ranglistaverseny

Rekord idők, örömvitorlázás, kihívások – Változatos volt az idei Szüreti Regatta Következő

Rekord idők, örömvitorlázás, kihívások – Változatos volt az idei Szüreti Regatta