Siófok  15.5  •  3.1 kn       

Keszthely  13.9  •  5 kn       

Balatonfüred  15.2  •  3.5 kn       

Balatonboglár  15.5  •  1.4 kn       

Orfű  14  •  2 kn       

Velencei-tó  19.1  •  8.3 kn       

Tiszafüred  17.8  •  7.6 kn       

Mályi-tó  19.7  •  8.9 kn       

2022. május 28., szombat

Meghalt Krizsanovich Péter

Meghalt Krizsanovich Péter

Hamvasztása utáni búcsúztatására 2021. szeptember 23-án 11.15-kor kerül sor a Farkasréti temető Makovecz termében.

A 80 évesen elhunyt Krizsanovich Péter mintegy 30 éven keresztül volt a Mélyépítő Vállatok Sport Egyesületének (MVSE, utódja FYC) vezető edzője.

Hamvasztása utáni búcsúztatására 2021. szeptember 23-án 11.15-kor kerül sor a Farkasréti temető Makovecz termében. Hamvai később, szűk családi körben kerülnek végső nyughelyére. Virágokból pár szál elegendő.

Tiszteletére gyászmisére kerül sor 2021. szeptember 24-én 15.30-kor a Budapest-Farkasréti Mindenszentek Plébánián.

Egykori versenyzője, Balogh Balázs soraival búcsúzunk tőle:

A balatoni vitorlás egyesületek jellemzően olyan meghatározó személyiségek köré szerveződtek, akik számára a vitorlázás szinte észrevétlenül életformává vált. Személyiségük  lassanként elválaszthatatlanul összeforrt az általuk vezetett egyesületek - később klubok nevével - esetenként annak mintegy „brand”-jévé válva. Közös bennük, hogy a vitorlázás feltétlen szeretetén kívül mindegyiküknek volt egy olyan sajátos képessége, amely kiemelte, megkülönböztette őket egymástól.

Balatonföldváron a hajdani Mélyépítők, később Földvár Yacht Club élén ilyen sportember, majd vezető volt a Rajkai Ödön (Dönci bácsi) örökébe lépett Krizsanovich Péter. Mint vezető edző elsősorban az ifjúságnevelés területén ért el eredményeket. Közülük, a legtehetségesebbek később akár más klubokban is sikereket érhettek el.

Mindemellett, Péternek volt egy rendkívül értékes, messze átlagon felüli képessége:  hihetetlenül professzionális szinten mentett! A legkritikusabb helyzetekben is számíthattunk rá. Számunkra puszta életünkön kívül, féltett hajóink és vitorláink épsége is fontos volt, jövőbeni lehetőségeink zálogát jelentette. Ezért mentésnél a legzordabb körülmények között is ragaszkodtunk személyéhez.

Krizsanovich Péter váratlan távozása elgondolkodtató és sokakban emlékeket hív életre. Nyugodjék békében!

Jön a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíj Előző

Jön a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíj

A Principessa volt a leggyorsabb a Félszigetkerülőn Következő

A Principessa volt a leggyorsabb a Félszigetkerülőn