Siófok  15  •  5.4 kn       

Keszthely  13.1  •  3 kn       

Balatonfüred  14.5  •  1.7 kn       

Balatonboglár  14.4  •  3.9 kn       

Orfű  11  •  4 kn       

Velencei-tó  12.1  •  8.5 kn       

Tiszafüred  9.1  •  6.3 kn       

Mályi-tó  11.2  •  2.8 kn       

2021. szeptember 19., vasárnap

ARTESZ Kupa 2021

ARTESZ Kupa 2021

Az előző évek flottabajnokságai után, a hét közepétől a Magyar Bajnoki címekért versenghettek a kalózos fiatalok.

Amíg Svájcban a nagyok Európa-bajnoksága zajlott, itthon újabb állomásához érkezett a Kalóz osztály több évre visszanyúló utánpótlásnevelése. Az előző évek flottabajnokságai után, a hét közepétől a Magyar Bajnoki címekért versenghettek a kalózos fiatalok.

Idén, 24. alkalommal rendezték meg az ASE szervezésében az ARTESZ Kupát, amely a Kalóz osztályon kívül a 420-as osztálynak is versenyzési lehetőséget biztosított, egyben a Magyar Bajnokságot is jelentette a junior kalózosoknak.

Kalóz osztályban 9 felnőtt és 9 junior, míg a 420-as osztályban 18 egység mérte össze tudását. Összességében négy gyenge szeles futam után alakult ki a végső sorrend.

A 2021. év Junior KALÓZ Bajnoka Kovács-Buna Botond – Kovács Buna Kinga az MVM SE, a második helyet Nagy Bendegúz – Szokody Olivér, a BYC versenyzői szerezték meg. A dobogó harmadik fokára szintén az MVM SE versenyzői Csáti Fanni Borbála – Benkő Nóra Krisztina állhattak fel.

Felnőtt Kalóz osztályban a dobogó tetejére Hirschler Rebeka – Tótha István a Soproni Építők versenyzői állhattak, a második helyezett Németh Ferenc – Németh Virág a YCTBJ versenyzői lettek, míg a harmadik helyen a KVK versenyzői Pávics László – Tombor Bálint végeztek.

A 420-as osztályban a THE-YKA egysége, Bogdál Mihály Emil – Szűcs Benedek nyerte a versenyt. Második helyen a Balatoni YC – Kereked párosa, Csőregh András – Érdi Ferenc Vince végzett, míg a dobogó harmadik helyére Sághy Attila – Buzás Márton a KYC versenyzői állhattak.

Szöveg: Hagemann László

Eredményes Bajnokság és ODT kiváló versenyrendezői megoldásokkal Előző

Eredményes Bajnokság és ODT kiváló versenyrendezői megoldásokkal

Hamarosan kezdődik a Balaton Boat Show Következő

Hamarosan kezdődik a Balaton Boat Show