Siófok  8.3  •  9.4 kn       

Keszthely  7.9  •  2 kn       

Balatonfüred  •  3.5 kn       

Balatonboglár  8.1  •  8.5 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  7.8  •  10.5 kn       

Tiszafüred  8.9  •  7.7 kn       

Mályi-tó  6.8  •  4.6 kn       

2024. április 19., péntek

Megható lépéssel tette emlékezetessé eredményét az Olimpián ezüstérmes Berecz Zsombor

Megható lépéssel tette emlékezetessé eredményét az Olimpián ezüstérmes Berecz Zsombor

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) Berecz Zsombor és az olimpikonok füredi fogadására "Köszönjük Zsombi" feliratú zászlót készíttetett és osztotta ki a szurkolók között.

Ünnepélyes keretek között fogadták vasárnap Balatonfüreden a szurkolók a tokiói olimpián szereplő vitorlázókat: Berecz Zsombort, aki a tokiói olimpián finndingi hajóosztályban ezüstérmet szerzett, a játékokat a 13. záró Érdi Márit (Laser Radial hajóosztály), valamint a 18. helyet megszerző záró Vadnai Benjamint (Laser Standard hajóosztály). A Magyar Vitorlás Szövetség által megrendezett fogadáson részt vett többek között Kontrát Károly államtitkár, a balatonfüredi térség országgyűlési képviselője, valamint Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke is. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) Berecz Zsombor és az olimpikonok füredi fogadására "Köszönjük Zsombi" feliratú zászlót készíttetett és osztotta ki a szurkolók között.

"Semmilyen eredmény nem ér semmit, ha nem tudja az ember megosztani másokkal" - kezdte a pódiumon beszédét Berecz Zsombor majd felhívott egy gyereket a szurkolók közül. Odaadta neki az érmét és megkérte, hogy sétáljon azzal körbe a nézők között és mutassa meg mindenkinek. Ezzel a megható lépéssel tette még emlékezetesebbé mostani szereplését Berecz Zsombor, aki a magyar vitorlássport legjobb eredményét érte el Tokióban. "A második hely többek között azt a húsz évet jelenti, amit beletettem a vitorlázásba" - fogalmazott Berecz Zsombor, aki a tokiói versennyel befejezte a versenypályafutását. Hozzátette: "Nem rossz így befejezni."

Az 1986-ban született Berecz Zsombor az esélyesek között érkezett az olimpia vitorlásversenyeinek helyet adó Enoshimába. 2018-ban Aarhusban világbajnok lett, a 2019-ben, a Melbourne-ben rendezett világbajnokságon bronzérmet szerzett, a 2020-as és 2021-es Európa-bajnokságról pedig aranyéremmel tért haza. A tokiói olimpián végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, az utolsó, legfontosabb éremfutamot pedig megnyerte, összesítésben a második helyet szerezte meg, az olimpiai bajnok brit versenyző, Giles Scott mögött, megelőzve a bronzérmes spanyol vitorlázót, Joan Cardonát. Berecz Zsombor bebizonyította, hogy egy, a Velencei-tavon, a Balatonon vitorlázó spotember a tengerparti, óceánparti nagy vitorlásnemzetek versenyzőivel fel tudja venni a versenyt. Másképp: Berecz Zsombor ezzel az ezüstéremmel feltette a koronát a pályafutására. 

Vadnai Benjamin a vasárnapi eseményen azt mondta: nem volt magától értetődő, hogy ő képviseli Magyarországot Tokióban, mert testvérével, Vadnai Jonatánnal versenyzett a kvótáért. A mostani helyezésével elégedett sportoló a párizsi olimpiára tekint Tokió után, ám ahogy fogalmazott "nagyon meg kell küzdeni" az indulásért. Érdi Mária nem elégedett a 13. helyével, de azt látja, hogy tud még fejlődni és okosabban csinálni a párizsi olimpiáig hátralévő három évet. Azon fog dolgozni, hogy olyan versenyző legyen, aki a legtöbb versenyen az első háromban lehessen. 

Sok futam, szeles napok - Véget ért a Nagyhajós Bajnokság Előző

Sok futam, szeles napok - Véget ért a Nagyhajós Bajnokság

Eredményes Bajnokság és ODT kiváló versenyrendezői megoldásokkal Következő

Eredményes Bajnokság és ODT kiváló versenyrendezői megoldásokkal