Siófok  5.5  •  14.9 kn       

Keszthely  14.9  •  11 kn       

Balatonfüred  5.2  •  15.6 kn       

Balatonboglár  5.5  •  16.1 kn       

Orfű  14  •  9 kn       

Velencei-tó  9.3  •  19.9 kn       

Tiszafüred  11.1  •  17.3 kn       

Mályi-tó  10.2  •  12.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

Harmadik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Harmadik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon

Harmadik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon

A Balatoni Yacht Club rendezésében folytatódott az Optimist Nyílt Országos Bajnokság. A korábbi, jól bevált koreográfia szerint kezdődött a harmadik versenynap is. Korán – fél tízkor – szállt vízre a mezőny. A szél most is erőtlen volt, de némi halasztás után sikerült pályát rakniuk a rendezőknek.

A rajt idejére a hat–nyolc csomós szél frissült kissé, időnként elérte a tíz csomót. Mindkét csoport fegyelmezetten, elsőre elrajtolt, még egyéni visszaívó sem volt. A folytatás azonban rosszul alakult. A szél nem sokáig tartott ki, már a cirkáló szakasz végére gyengült, mikor az első csoport hátszélre fordult, a szél már csak emlékeztetett korábbi önmagára, ráadásul északiasodott. A futam mindkét csoport számára érvényes lett, a szélforduló nem igazán rendezte át a mezőnyt, igazságtalan hátrány senkit sem ért, így a futam értékelhetően befejeződött.

A halasztás után másik helyszínen próbálkozott a rendező. Történt egy újabb kísérlet is a futamrendezésre, de a rajtig nem jutott el a népes társaság. A mezőny elégedetlenségének adott hangot, amikor közösen kezdtek fütyülni. A továbbiakban - parti halasztást követően - két hangjelzés kíséretében előkerültek a megfelelő lobogók: AP az A felett (Nem rajtolt futamok halasztva. A mai napon több futam nem lesz.)

Az amúgy emlékezetesnek semmiképp sem nevezhető nap eredményeként legalább az pozitívum, hogy a bajnokság már érvényes. Jobb folytatásban reménykednek a versenyzők és a versenyrendező is, de a meteorológia nem ígér túl sok biztatót a keddi napra sem.

Eredmények: https://bit.ly/3jbNPNt

Szöveg: Szekeres László

Felkerült a hétvégi Tihanyi Kör eredménye Előző

Felkerült a hétvégi Tihanyi Kör eredménye

Pomucz Tamásra emlékeztek a Spariban Következő

Pomucz Tamásra emlékeztek a Spariban