Siófok  13.3  •  22 kn       

Keszthely  12.9  •  3 kn       

Balatonfüred  12.9  •  20.8 kn       

Balatonboglár  13.3  •  20.7 kn       

Orfű  16  •  14 kn       

Velencei-tó  13.6  •  21.2 kn       

Tiszafüred  10.6  •  12.3 kn       

Mályi-tó  13.3  •  9.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

Optimist Nyílt Országos Bajnokság: Nagy versenyre készülnek

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Optimist Nyílt Országos Bajnokság: Nagy versenyre készülnek

Optimist Nyílt Országos Bajnokság: Nagy versenyre készülnek

Már több mint 130 nevezés érkezett a szombaton kezdődő Optimist Nyílt Országos Bajnokságra. A verseny házigazdája a Balatoni Yacht Club, így a fiatalok az Alsóörs-Siófok-Csopak tengely határolta vízterületen mérhetik majd össze tudásukat. A versenykiírás alapján öt nap alatt tizenkét futamot szeretne megrendezni a Farkas Péter (IRO) vezette versenyrendezőség. A versenybíróság elnöke Böröcz Bence (IJ) lesz. Az Optimist OB futamait IODA trapéz pályán rendezik:

A tavalyi OB-n is több mint 130 hajó indult. A 2019-es versenyen öt futamot sikerült megrendeznie a házigazda Kerekednek és az első három helyen SVE versenyző végzett. Héder Benedek nyakába akasztották az aranyérmet és két csapattársa Tóth Attila és Borda Levente végzett a második és a harmadik helyen.

Az időjárás jelentések alapján komoly eltérésre lehet számítani a szombati és a vasárnapi nap között. A hétvége első napján inkább gyenge szél lesz, de talán alkalmas lesz futamrendezésre, míg vasárnap egy front érkezése miatt élénk, sőt akár viharos szélre is lehet számítani. A következő hét első napjaira maradhat szél a front után, így van esély arra, hogy sok futam alapján dőljenek el a helyezések az idei versenyen.

A versennyel kapcsolatos dokumentumok letölthetőek az alábbi linkekről:

https://bit.ly/31etYXZ

https://bit.ly/2Q9AokS

Tihanyi Kör: Ilyen volt, ilyen lesz Előző

Tihanyi Kör: Ilyen volt, ilyen lesz

Első magyar bajnokságát rendezte egy újabb World Sailing utánpótlás osztály Következő

Első magyar bajnokságát rendezte egy újabb World Sailing utánpótlás osztály