Siófok  7.3  •  3.8 kn       

Keszthely  5.9  •  5 kn       

Balatonfüred  6.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  6.1  •  3.6 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  6.6  •  5.9 kn       

Tiszafüred  7.1  •  11.3 kn       

Mályi-tó  •  13.7 kn       

2024. március 29., péntek

Jazzbuli, Vízjáték, Lángshow és persze Zöldszalag Regatta!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Jazzbuli, Vízjáték, Lángshow és persze Zöldszalag Regatta!

Jazzbuli, Vízjáték, Lángshow és persze Zöldszalag Regatta!

PÁR NAP MÚLVA RAJTOL A LEGZÖLDEBB BALATONI VERSENY

Az idén is színes programokkal várja a szervező Balatonfői Yacht Club az augusztus 20-22-én rendezendő 9. Zöldszalag Regatta résztvevőit és az érdeklődőket. Az elektromos hajók 9. nagyversenyén lesz minden, ami csak kell ahhoz, hogy ne csak a vízen élvezze mindenki az e-hajósok éves seregszemléjét, hanem a parton is. A verseny előestéjén jazzkoncerttel, vízjátékkal és lángshow-val szórakoztatják a közönséget és az indulókat, a verseny után pedig fergeteges buli lesz két este is!  

Jól halad a 9. Zöldszalag Regatta szervezése: már több mint 30 csapat jelezte előre részvételi szándékát és több mint 20 előnevezés érkezett. A programterv is összeállt már, ennek keretében a verseny előestéjén, augusztus 20-án már indul a buli, méghozzá Micheller Myrtill és Pintér Tibor Voice and Guitar koncertjével, fergeteges lángshow-val és egy remek vízjátékkal a Balatonfői Yacht Club területén található Kantin Terasz Étteremben – mondta el Lénárt Anita, a BFYC üzemeltetési igazgatója.

De ez még nem minden, hiszen a fő attrakció, maga a verseny másnap, augusztus 21.-én délben, egy órával a kormányosi értekezlet után indul. A verseny 18 órakor zárul. Utána a Discovery Band élőzenés bulija következik.

A rendezvény harmadik napjára is maradtak programok: délben rajtol az ügyességi verseny, amely legalább annyi izgalmat szokott hozni, mint maga a regatta. Ezt követően kerül sor az eredményhirdetésre és a Gálavacsorára, majd 9 órától kifulladásig megy a disco buli Budai Rolanddal.

A háromnapos zöldfesztivál fő attrakciója persze maga a Zöldszalag Regatta, amely egy érdekes ügyességi verseny, egyfajta klasszikus csillagtúra a vízen; a hajósoknak a rendezőktől kapott elektronikus vagy nyomtatott térkép segítségével különböző tájékozódási pontokat kell megkeresniük, és megérinteniük. További nehezítés, hogy a check-pontok némelyike a szárazföldön lesz! A versenyre bárki nevezhet, aki elektromos hajóval rendelkezik, az eredményeket külön osztályokba sorolva (méret és akkumulátor-kapacitás szerint) értékelik. A hajók egyszerre vágnak neki a távnak 21.-én délben, de aztán mindenki a saját taktikája szerint haladhat a pályán.

Nevezni augusztus 20-án 17 órától és 21-én 9:30-tól lehet a helyszínen, a Balatonkenese, Főnix tér 3. szám alatt található Balatonfői Yacht Clubban, vagy előzetesen a megadott elérhetőségeken.

A Zöldszalag Regattáról

A Zöldszalag Regatta a balatoni elektromos hajósok nagy versenye, amelyet először 2012-ben rendezett meg az ötletgazda Balatonfői Yacht Club vezetősége. A rendezvény instant sikernek bizonyult, hiszen az akkori balatoni e-flotta majdnem egyharmada rajthoz állt az egyszerre játékos és komoly futamon. Érdemes belegondolni: arányaiban ez azt jelenti, mintha a Kékszalagon több mint háromezer vitorlás indulna!

A verseny azóta évről évre egyre több résztvevőt vonz a Balaton minden kikötőjéből Kenesére, ahol is több száz zöld hajós tölt együtt egy remek hangulatú hétvégét, esténként a vacsora és a zenés programok mellett ismerkedve, beszélgetve, tapasztalatokat cserélve egymással.

A rendezvény egyben az elektromos hajópark látványos seregszemléje is, hiszen a mezőny nagy részét adó Wia modellek mellett évről évre mind több más márka hajóival is neveznek a csapatok a versenyre. A környezetbarát elektromos technológia rohamos fejlődése, az egyre korszerűbb és nagyobb teljesítményű hajók megjelenése miatt a rendezők évről évre kénytelenek mind több kategóriában értékelni a mezőnyt annak érdekében, hogy minden csapat nagyjából egyforma eséllyel rajtolhasson. A csillagtúra jellegű futam egyszerre teszi próbára a csapatok navigációs képességét és ügyességét, illetve a hajók akkumulátorpakkját és hajtásláncát, jól demonstrálva, hogy milyen kiforrott és megbízható nagyteljesítményű elektromos rendszerek szolgálják a környezettudatos hajózást a Balatonon.

További információ a versenyről:

www.zoldszalagregatta.hu

https://www.facebook.com/zoldszalagregatta/

A legnépesebb nagyhajós osztály, a NAU330 Országos Bajnokságának a Spari ad otthont Előző

A legnépesebb nagyhajós osztály, a NAU330 Országos Bajnokságának a Spari ad otthont

Almádi Kupa: Saját verseny a 30 - as cirkálóknak Következő

Almádi Kupa: Saját verseny a 30 - as cirkálóknak