Siófok  15  •  5.4 kn       

Keszthely  13.1  •  3 kn       

Balatonfüred  14.5  •  1.7 kn       

Balatonboglár  14.4  •  3.9 kn       

Orfű  11  •  4 kn       

Velencei-tó  12.1  •  8.5 kn       

Tiszafüred  9.1  •  6.3 kn       

Mályi-tó  11.2  •  2.8 kn       

2021. szeptember 19., vasárnap

Szerdán kezdődik a Kalóz Magyar Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szerdán kezdődik a Kalóz Magyar Bajnokság

Szerdán kezdődik a Kalóz Magyar Bajnokság

Tihanyi Hajós Egylet lesz a házigazdája a Kalóz osztály országos bajnokságának, amely 2020.07.08-án kezdődik és 2020.07.12-ig tart majd. A bajnoki cím sorsa 12 futam alapján dől el, így a rendezők abban reménykednek, hogy ideális szélviszonyok fogadják majd a népes mezőnyt, és le tudják bonyolítani az összes futamot. A jelenlegi előrejelzések alapján szombaton és vasárnap igazi vitorlás idő, élénk, erős szél várható, így akkor szinte biztos, hogy sok futamot rendezhetnek majd, de talán a hétköznapokon is lesz elég szél a versenyzéshez.

A tavalyi esztendőben 40 hajó nevezett az ob-ra, számos magyar és külföldi bajnok tette izgalmasabbá a versenyt, de csupán 5 futamot sikerült lebonyolítani. A rendkívül szoros versenyben az Ian Ainslie, Weöres Márta (Kereked) páros lett az első, a Litkey Farkas, Szentpéteri Zsolt (KMPVSE) kettős állhatott a dobogó második, míg a Varjas Sándor Endre, Kutassy László duó nyakába akasztották a bronzérmet. A seniorok versenyét a Vass Ádám, Simkó Zsolt (ARSC) kettős nyerte, a legjobb ifi egység pedig a Kovács-Buna Botond, Kovács-Buna Kinga (MAFC-MVK) páros lett, akik a mezőny – előkelő - 10. helyén végeztek.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy idén komoly esély van a címvédésre, hiszen az Ian Ainslie, Weöres Márta páros egyértelműen esélyesként indul, de a rendkívül erős mezőnyben biztos, hogy izgalmas csaták lesznek és tulajdonképpen sok olyan egység van, aki esélyes a bajnoki cím elhódítására.

Nevezni a VIHAR-ban (https://vihar.hunsail.hu) lehet, valamint a helyszínen a versenyirodán. A versenykiírás alapján, a rendezőség naponta maximum négy futamot tarthat, a szerdai napon a megnyitó ünnepséggel (11:30) veszi hivatalosan kezdetét az országos bajnokság, az első futamra pedig szintén szerdán, 13:00 órakor kerülhet majd sor.

A versenyutasítás  a regisztrációkor lesz elérhető a versenyirodán és a verseny hirdetőtábláján, valamint a www.thesail.hu oldalon, és a Tihanyi Hajós Egylet Facebook oldalához tartozó esemény hírfolyamán.

További információ: andi.rutai@thesail.hu

Jó szelet odafönt Béla Bácsi.... Előző

Jó szelet odafönt Béla Bácsi....

Női kormányos egy csúcskatamarán fedélzetén Következő

Női kormányos egy csúcskatamarán fedélzetén