Siófok  27.2  •  4.7 kn       

Keszthely  25.9  •  7 kn       

Balatonfüred  26.9  •  4 kn       

Balatonboglár  27.3  •  5.3 kn       

Orfű  27  •  0 kn       

Velencei-tó  27.5  •  2.9 kn       

Tiszafüred  23.6  •  5.7 kn       

Mályi-tó  22.4  •  1.7 kn       

2024. június 21., péntek

BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Igazi vitorlás idő, remek verseny

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Igazi vitorlás idő, remek verseny

BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny:  Igazi vitorlás idő, remek verseny

Mindössze 42 percre és 41 másodpercre volt szüksége az abszolút győztes MKB-Prospex katamaránnak ahhoz, hogy abszolút győztesként teljesítse a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Hajógyáriöböl – Balatonfüred távot a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen. Kaiser Kristóf és csapata remekül versenyzett és nagyon magabiztosan, közel három perccel előzte meg a másik, a Kékszalagon is esélyes katamaránt a New Black Jack névre keresztelt hajót, amelyet Roland Gaebler kormányzott. A T23 lett az abszolút verseny harmadik helyezettje. Róka Sándor és csapata egy óra nyolc perc alatt vitorlázta le a versenytávot.

A győztes MKB-Prospex öröme nem lehetett felhőtlen, mert a Kékszalagra készülő csapat – kihasználva az ideális szélviszonyokat - a befutó után még edzett egyet, de felborultak. Szerencsére személyi sérülés nem történt. Az MKB-Prospex beszámolója alapján a borulás bőszélben, az északi parthoz közel, egy gyors pöffben történt. Vitorlacsere volt éppen folyamatban a hajón és ezért a súlyelosztás nem volt megfelelő, így a hajó orra lefúrt, majd felborult. A csapat - rendkívül sportszerűen - a közösségi médiában megköszönte a sok segítséget, amit kapott a mentéshez, visszaállításhoz. Külön köszönetet mondtak a szakszerű és higgadt segítségért a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának és az ÖTE -nak, valamint Czégai Laszlónak a motoros segítségért.

Fontos megjegyezni, hogy bár látványos egy ilyen katamarán borulása, de a mentéshez hatalmas területre van szükség, így a mezőny tagjainak ilyen esetben kellő távolságot kell tartania a bajba jutott hajó környezetében.

BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen élénk szélben, igazán jó vitorlás időben teljesíthették a távot a versenyzők. Hagyományos túraversenyként idén is kiváló felkészülési lehetőség volt a sportolóknak a közelgő Kékszalag (2020.07.30.) előtt. A versenyen egyébként nem csak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhattak, akik egyszerűen csak szerették volna kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen. Az érdeklődés ennek megfelelően alakult. Nyolcvan hajó ért célba a versenyen.

Eredmények:

https://byc.hu/wp-content/uploads/2020/01/hb2020_abszolut_20200704_1440.pdf

https://byc.hu/wp-content/uploads/2020/01/hb2020_ertekelesi-csoportonkent_20200704_1440.pdf

Négy hét múlva Kékszalag, sajtótájékoztatót tartott az MVSZ a vitorlázás ünnepe előtt Előző

Négy hét múlva Kékszalag, sajtótájékoztatót tartott az MVSZ a vitorlázás ünnepe előtt

"A Kékszalagot Keszthelytől visszafelé kell tudni megnyerni" Következő

"A Kékszalagot Keszthelytől visszafelé kell tudni megnyerni"