Siófok  25  •  1.6 kn       

Keszthely  23.1  •  0 kn       

Balatonfüred  24.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  24.4  •  2.4 kn       

Orfű  20.7  •  2.9 kn       

Velencei-tó  22.5  •  4.3 kn       

Tiszafüred  22.1  •  6.5 kn       

Mályi-tó  21.8  •  5.7 kn       

2021. július 29., csütörtök

A kilencedik nagy zümmögés a Balatonon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Augusztus 21-én lesz a Zöldszalag Regatta

A kilencedik nagy zümmögés a Balatonon

A zöld nagyjából ötven árnyalata vonul fel augusztus 21-én a Balaton keleti medencéjében, hiszen nagyjából félszáz hajóból álló flottát és 250-300 fős legénységet vár a szervező Balatonfői Yacht Club az elektromos hajók nagy futamára, a 9. Zöldszalag Regattára.

Kilencedik alkalommal vághat neki az idén a hagyományos Zöldszalag Regattának a balatoni elektromos hajósok mezőnye a Balatonfői Yacht Clubból indulva 2020. augusztus 21.-én. A rendezők nagyjából tucatnyi márka félszáz hajóját és körülbelül 250-300 fős legénységét várják Balatonkenese hangulatos kikötőjébe a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén.

Az érdekes ügyességi verseny egyfajta klasszikus csillagtúra a vízen; a hajósoknak a rendezőktől kapott elektronikus vagy nyomtatott térkép segítségével különböző tájékozódási pontokat kell megkeresniük, és megérinteniük. További nehezítés, hogy a check-pontok némelyike a szárazföldön lesz! A versenyre bárki nevezhet, aki elektromos hajóval rendelkezik, az eredményeket külön osztályokba sorolva (méret és akkumulátor-kapacitás szerint) értékelik. A hajók egyszerre vágnak neki a távnak 21.- én délben, de aztán mindenki a saját taktikája szerint haladhat a pályán.

A Zöldszalag Regatta nem csak verseny, hanem remek buli is egyben, hiszen a rendezők 20-án, a versenyzők érkezése napján, akusztikus koncerttel, tűzijátékkal, 21.- én a befutót követően koncerttel, 22-én az ügyességi futamok után pedig zenés gálavacsorával várják az eredményhirdetés befejeztével a versenyzőket.

„A Zöldszalag Regatta célja elsősorban az, hogy népszerűsítse az elektromos hajózást a Balatonon, és közelebb hozza egymáshoz a hajótulajdonosokat. Ugyanakkor ez a rendezvény arra is tökéletes, hogy bebizonyítsuk, milyen nagy távolság megtételére képesek a mai korszerű és környezetbarát e-hajók” – mondta Viszkei András, az elektromos hajókat gyártó Aqwia Kft. alapítója és a verseny ötletgazdája. A 2012 óta rendezett versenyeken már több mint 600 hajó indult.

A Zöldszalag Regattáról A Zöldszalag Regatta a balatoni elektromos hajósok nagy versenye, amelyet először 2012-ben rendezett meg az ötletgazda Balatonfői Yacht Club vezetősége. A rendezvény instant sikernek bizonyult, hiszen az akkori balatoni e-flotta majdnem egyharmada rajthoz állt az egyszerre játékos és komoly futamon. Érdemes belegondolni: arányaiban ez azt jelenti, mintha a Kékszalagon több mint háromezer vitorlás indulna!

Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon! Előző

Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!

Érdi Mária megnyerte a flottabajnokságot a Balatonon! Következő

Érdi Mária megnyerte a flottabajnokságot a Balatonon!