Siófok  8.3  •  6.8 kn       

Keszthely  4.9  •  4 kn       

Balatonfüred  •  4.4 kn       

Balatonboglár  8.1  •  7.1 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  6.3  •  5.6 kn       

Tiszafüred  3.4  •  5.4 kn       

Mályi-tó  6.4  •  3.5 kn       

2024. április 20., szombat

Szombaton rajtol a Fehér Szalag Generalcom Nagydíj. Nevezni a viharban lehet

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szombaton rajtol a Fehér Szalag Generalcom Nagydíj. Nevezni a viharban lehet

Szombaton rajtol a Fehér Szalag Generalcom Nagydíj. Nevezni a viharban lehet

Újabb tradicionális versennyel folytatódik a szezon. Az Ezüst Szalag és a Tramontana Kupa után, most szombaton a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round következik, ami újabb felkészülési lehetőség a közelgő Kékszalagra. A koronavírus járvány miatt továbbra is nagyon fontos az óvatosság, így nevezni – ezúttal is - kizárólag a VIHAR rendszeren keresztül lehet. A nevezés véglegesítésére és a pénzügyi teljesítésre 2020.06.26., 22:00 óra a határidő. Bár nem csak a verseny, hanem az ajándék póló is tradicionálisnak tekinthető, az idei évben nem pólóval készül emlékezetessé tenni a versenyt a Magyar Vitorlás Szövetség, hanem azzal, hogy minden résztvevő egység egy nagyfelbontású „hajóra szóló” képet kap ajándékba az MVSZ-től, melyet a verseny utáni héten, e-mailben juttat el a résztvevőknek. Arra is érdemes figyelni, hogy az MVSZ minden versenyén használja a photo sheltert, ahonnan kisfelbontásban ingyenesen, nagyobban pedig térítés ellenében letölthetőek a taggelt képek.

A jelenlegi előrejelzések alapján hétvégén teljesen más arcát mutatja majd az időjárás, mint mondjuk a Tramontana Kupán, vagy a Hamis Szalagon, így remélhetően ideális szélviszonyok várják majd a Balaton keleti-medencéjében a versenyzőket. A Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távnak – a hagyományoknak megfelelően – szombaton reggel 9:00 órakor vágnak neki klasszikus hajóknak kiírt 23. Izsák Szabolcs Emlékversenyen, azaz a Classic Round résztvevői, míg a mezőny többi tagja 9:30 órakor hagyhatja el a rajtvonalat. 

A verseny népszerűségét mutatja, hogy tavaly 249 hajó nevezett, és elsőként a Litkey Farkas kormányozta Prevital nevű katamarán futott át a füredi célvonalon, 2 óra 8 perces 12 másodperces idővel. Mögötte végzett a New Black Jack katamarán, Roland Gaebler kormányossal, a harmadik helyet pedig az RSM2 szerezte, utóbbi csapatot Vándor Róbert irányította ezen a versenyen. A klasszikus hajóknak kiírt 22. Izsák Szabolcs Emlékversenyen, azaz a Classic Roundon pedig a Pomucz Tamás kormányozta Capella 70-es cirkáló szerezte meg az első helyet.  Adott a lehetőség a címvédésre, bár a trónkövetelők természetesen nagyon készülnek a versenyre.

A sport, a versenysport és a víz szeretete az, ami miatt immáron több mint öt éve a Magyar Vitorlás Szövetség partnere, támogatója a Fehér Szalag névadója, a GeneralCom Kft. A cég ügyvezető igazgatói tavaly már nem csak a VIP hajón, hanem egy versenyhajón is ott voltak, így még közelebb kerülhettek ehhez a csodálatos sportághoz. Az idei esztendőben valószínűleg csak a partról, illetve a nézőhajóról szurkolnak a mezőnynek, mert a koronavírus járvány miatt inkább a cég mindennapjaira koncentrálnak. „Szeretjük a sportot és sok területen próbáljuk a kötődésünket támogatás formájában a sport rendelkezésére bocsájtani. Leginkább a vizes sportok területén voltunk eddig aktívak, de az elmúlt időszakban megjelentünk a labdajátékoknál is. Támogatunk kézilabda és labdarúgó csapatot is, de minden esetben a lokálpatriotizmusunk és a sportági kötődéseink mutatják az utat számunkra. Nagy előny, hogy az adónk terhére tudunk támogatást nyújtani, így tulajdonképpen mindkét fél jól jár ezekkel az együttműködésekkel. Remélem, hogy a vitorlázóknak jó szelük lesz a szombati versenyen. Jó versenyzést, izgalmas csatákat kívánok.” – mondta Cseh Sándor a GeneralCom ügyvezető, tulajdonosa.

A GeneralCom fő tevékenysége a mobil távközlési létesítmények acélszerkezeti szerelése és rádiótechnikai telepítése Magyarország és Németország területén. A helyszínkereséstől a tervezésen át, egészen a kivitelezésig.

A versenykiírás az alábbi linkre kattintva is letölthető:

https://vihar.hunsail.hu/File/Download/VersenyKiiras_2020052912389_132.pdf 

Új időpontban a Horváth Boldizsár Emlékverseny Előző

Új időpontban a Horváth Boldizsár Emlékverseny

Audi Nádas Kupa hétvégén Alsóörsön - Újabb verseny a legfiatalabb vitorlázóknak Következő

Audi Nádas Kupa hétvégén Alsóörsön - Újabb verseny a legfiatalabb vitorlázóknak