Siófok  9.4  •  10.4 kn       

Keszthely   •  12 kn       

Balatonfüred  9.4  •  10.4 kn       

Balatonboglár  9.2  •  12 kn       

Orfű  7.8  •  0.9 kn       

Velencei-tó  5.8  •  11.8 kn       

Tiszafüred   •  13 kn       

Mályi-tó  2.5  •  6.4 kn       

2021. január 22., péntek

Elkezdődött a versenyrendszer felülvizsgálata

Elkezdődött a versenyrendszer felülvizsgálata

Elkezdődött a versenyrendszer felülvizsgálata

Megkezdte működését a koronavírus miatti veszélyhelyzettel kapcsolatos teendők kezelésére és koordinálására létrejött munkacsoport.

Az alakuló ülésen meghatározták a három főtémakört mellyel a munkacsoportnak foglalkoznia szükséges: a szezon indulásának elhalasztása miatt szükségessé váló szabálymódosításokat, a veszélyhelyzet miatt kialakuló károk enyhítésének lehetőségeit, valamint a sportág működésének fenntartását biztosító alternatív megoldásokat.

A munkacsoport alakuló ülésén a versenybíró, a nagyhajós, a versenysport és a versenyrendező bizottságok elnökei mellett a támogatott ifjúsági osztályok képviselője, valamint a szövetség főtitkára és versenysport koordinátora vett részt. A résztvevők körvonalazták a saját területük és bizottságuk érintettségét a témában, illetve lefektették a munkavégzés alapmódszerét, ami alapvetően elektronikus kapcsolattartás lesz.

A munkát három fő témakör köré csoportosították: vizsgálják a versenynaptárra és a hatályban lévő szabályokra gyakorolt hatásokat – a szabálymódosítások szükségességét, a sportág és az érintett szervezetek támogatását a veszélyhelyzet alatt, valamint a sportág működésének fenntartását biztosító alternatív megoldásokat. A veszélyhelyzet okozta károk azonosítását és enyhítési lehetőségek kidolgozását, illetve a kommunikációs feladatokat a tagok ajánlására az első három téma részeiként vizsgálja a munkacsoport.

A tagok egyetértettek abban, hogy az elhalasztott szezon versenyrendszerre gyakorolt hatásait azonosítani kell, és javaslatokat kell kidolgozni a versenyrendszer fenntarthatóságára és az esetleges szabályzat módosításokra átalakításra a már meglévő prioritások mentén. Ennek során szem előtt kell tartani a tagszervezetek és a hajóosztályok elképzeléseit különös tekintettel arra, hogy a versenyrendszerben helyet kapott kiemelt jelentőségű versenyek megrendezésre kerüljenek, a 2021-es szezont az idén kialakult rendkívüli helyzet hátrányosan ne befolyásolja, valamint az  élutánpótlás sportolóinak a kontinentális és világversenyekre történő kiválasztása tiszta és átlátható módon történjen meg.

A szakbizottságok és a Titkárság a héten a javaslattételhez szükséges információk gyűjtésén és a legsürgősebben meghozandó módosítások előkészítésén dolgozik. Várhatóan a munkacsoport már érdemi javaslatokat tesz a következő elnökségi ülésre. A munkacsoport munkájáról a hunsail.hu a továbbiakban rendszeresen beszámol majd. 

Kollár Lajos: Júniusban talán már versenyezhetünk Előző

Kollár Lajos: Júniusban talán már versenyezhetünk

Elmarad a Balatoni Évadnyitás Következő

Elmarad a Balatoni Évadnyitás