Siófok  14.4  •  5.5 kn       

Keszthely  11.2  •  3 kn       

Balatonfüred  13.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.4  •  4.5 kn       

Orfű  10  •  3 kn       

Velencei-tó  12.5  •  7.9 kn       

Tiszafüred  9.1  •  5.6 kn       

Mályi-tó  11.2  •  2.8 kn       

2021. szeptember 19., vasárnap

50 - es cirkálók: Biztonság és boldog vitorlázás a cél

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

50 - es cirkálók: Biztonság és boldog vitorlázás a cél

50 - es cirkálók: Biztonság és boldog vitorlázás a cél

A Magyar Vitorlás Szövetség annak érdekében, hogy szorosabbá tegye a nagyhajós osztályokkal kialakított kapcsolatot és aktívabbá váljon a párbeszéd, idén is kíváncsi arra, hogyan látták a hajósok a szezont. Megkértük valamennyi nagyhajós osztály kapitányát, képviselőjét, mondják el, hogyan látták a versenyeket, milyen célokkal vágnak neki a következő időszaknak. Sorozatunkban ismertetjük az osztályok, osztálykapitányok értékeléseit. Ezúttal az 50-es cirkálók osztálykapitánya, Farkas János összegzi a 2019-es szezont.

Egy nagy hagyományokkal rendelkező flotta, az első hajókat - ahogy az köztudott - több mint nyolcvan évvel ezelőtt kezdték építeni, ezek közül több is felújítva a mai napig szeli a Balaton vizét. "Megőrizve a klasszikus vonásokat, kivételesen remek tulajdonságaival, sokunk nagy örömére a mai napig sok boldogságot és büszkeséget okoz a többségében már csak fiatalos tulajdonosainak" - mondta az osztálykapitány.

"A vitorlázás szeretete, ez az életforma, a versenyzés öröme azonban töretlen, még akkor is, ha a látszat ellenére nem olyan aktivitással  vagyunk jelen a napi vitorlás életben."  A rangos eseményeket igyekeznek kellő tisztelettel jelenlétükkel erősíteni, mint például a Balatoni Évadnyitó,  a flotta bajnokságunkon közel ötven vitorlázó, nyolc hajóval, több napon keresztül adózott ennek a remek kihívásnak, de említést érdemel a nagy sikerű hagyományos csopaki 50-es találkozójuk is. Ez a felsorolás persze csak példákat ragad ki nyilván a teljesség igénye nélküli.

A következő szezont illető legnagyobb esemény, ami "örömmel tölt el mindnyájunkat, hogy a 2020-as szezonban a flottánkba ismét üdvözölhetjük a komoly és igényes felújításon túl lévő volt Scutamil, most Jovital  nevű egységet". A továbbiakban igyekszenek még jobban szervezettek lenni, még többet vitorlázni, ezért remélik, hogy az egyébként sem alacsony  költségek nem növekednek, együttműködnek az Magyar Vitorlás Szövetséggel, ahol szerintük a sportszakmai dolgok rendben vannak. Célkitűzéseik között elsődlegesen a nívós, jól szervezett parti rendezvényekkel párosuló biztonságos és boldog vitorlázás szerepel. "Ehhez magunknak és összes vitorlás sportbarátunknak kívánunk jó szelet és kiváló egészséget, egymás és a szabályok tiszteletét."

Közeledik a Budapest Boat Show Előző

Közeledik a Budapest Boat Show

TISZA - PARTY 2020 MEGHÍVÓ     Következő

TISZA - PARTY 2020 MEGHÍVÓ