Siófok  18.9  •  1.7 kn       

Keszthely  13.9  •  0 kn       

Balatonfüred  18.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  18.9  •  1.3 kn       

Orfű  16  •  0 kn       

Velencei-tó  21.4  •  2.6 kn       

Tiszafüred  17.5  •  3.6 kn       

Mályi-tó  17.1  •  0.2 kn       

2023. június 02., péntek

Balatonberényben folytatódott a Junior Balaton Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Balatonberényben folytatódott a Junior Balaton Kupa

Balatonberényben folytatódott a Junior Balaton Kupa

A Piarista Vitorlázó Egyesület rendezésében került sor a Junior Balaton Kupa második állomására. Ez az állomás egy új helyszín a versenynaptárban. A Piarista Vitorlázó Egyesület profilja az iskoláiból érkező gyerekek nyári táboroztatása. Az elmúlt években működő útvonalat élesztették újra a szervezők, hiszen több sikeres Laser Pico verseny volt az elmúlt 5 évben. Sajnos utoljára 2017-ben volt Laser Picok számára verseny, így újra kell építeni ezt az utat. A táboros gyerekeket, akik még nem is igazolt versenyzők ilyen módon be lehet vonni a versenyvitorlázás vérkeringésébe.

A két nap alatt a változékony időjárásban négy futamot tudtak rendezni a versenyzőknek. Volt eső, napsütés, viharos szél és szélcsend, így sokan életük első versenyén már megtapasztalhatták az időjárás szeszélyességét. Több félbeszakadt futam és pályamódosítás tette próbára a rendező csapatot és a versenyzők türelmét.

A végső győzelmet a Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület versenyzői szerezték meg a Piaristák hajói előtt, akik a dobogó második és harmadik fokára is felállhattak. Ezzel összetettben is növelte előnyét a Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület az összetett Junior Balaton Kupáért folytatott harcban. Azonban biztos, hogy a következő keszthelyi fordulóban a többi egyesület is keményen fog küzdeni. Augusztus első hétvégéjén sok szeretettel várják a KYK VSE rendezői az RS Feva és O’pen Skiff egységeket a Keszthelyi Yachtkikötőbe a Junior Balaton Kupa harmadik fordulójára.

Kékszalagos versenyzőknek figyelem: Hajózási zárlat Kenesénél! Előző

Kékszalagos versenyzőknek figyelem: Hajózási zárlat Kenesénél!

Kihívás, kitartás, sebesség kéz a kézben - csütörtökön kezdődik az 51. Kékszalag Következő

Kihívás, kitartás, sebesség kéz a kézben - csütörtökön kezdődik az 51. Kékszalag